gastro postao
Okruglice napravite od mljevenog pilećeg mesa, a palentu pomiješajte s keljom i parmezanom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 307
Okruglice
- 1 kom luk ,crveni
- 450 g mljeveno meso
- 0.25 šalica krušne mrvice
- list bosiljka
- 1 kom jaje kokošje
Palenta
- 1 žlica ulje maslinovo
- 3 režanj češnjak
- 1 kom kelj glavati
- 6 šalica voda
- 1 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1.50 šalica kukuruzno brašno ili krupica
- 3 žlica maslac, slani
- 4 žlica parmezan
Priprema
- Propirjajte češnjak i luk pa ga pomiješajte s mljevenom piletinom, mrvicama, mlijekom i bosiljkom. Oblikujte kuglice i pecite ih na 180°c pola sata.
- Za palentu propirjajte češnjak i dodajte sjeckani kelj. Izmiksajte u blenderu. U vodi i mlijeku zakuhajte palentu pa dodajte parmezan, maslac i pire od kelja. Na tu palentu stavite kuglice od piletine.
Izvor Skuhatćute