gastro postao
Kompletan i raznolik obrok za ručak u bilo kojoj prigodi
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 982
Potrebno vam je
- 15 g maslac, slani
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 115 g ljutika
- 1 režanj češnjak
- 300 g šampinjoni (uzgojeni)
- 170 g gljive miješane, razne
- 3 žlica sherry
- 1 žlica pasirana rajčica (passata)
- 200 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
- 4 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- sol
- svježe mljeveni papar
- 200 g kukuruzno brašno ili krupica
- 1 l pureći temeljac
- 3 žlica peršin, list
Priprema
- Zagrijte maslac i ulje u tavi, dodajte ljutiku ili luk i češnjak pa pržite na umjerenoj temperaturi oko dvije minute.
- Sve gljive stavite u tavu i pirjajte, uz često miješanje, tri-četiri minute. Dodajte šeri, pasiranu rajčicu i komade kuhane puretine te sve dobro promiješajte. Smanjite temperaturu pa pustite da kuha.
- Pripremite palentu od kukuruznog brašna. Pustite da temeljac zavrije i dodajte palentu (možete korisitit instant palentu) neprestano miješajući. Smanjite temperaturu na umjerenu i kuhajte dvije minute, miješajući, dok se palenta ne zgusne. Začinite i umiješajte peršin.
- Umiješajte vrhnje u meso i umak od gljiva te sve promiješajte.
Izvor Skuhatćute