Recepti 03. listopada 2014.

Palenta s puretinom i umakom od gljiva

gastro postao gastro.24sata.hr
Kompletan i raznolik obrok za ručak u bilo kojoj prigodi

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 982

Potrebno vam je

  • 15 g maslac, slani
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 115 g ljutika
  • 1 režanj češnjak
  • 300 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 170 g gljive miješane, razne
  • 3 žlica sherry
  • 1 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 200 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
  • 4 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 200 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 1 l pureći temeljac
  • 3 žlica peršin, list

Priprema

  1. Zagrijte maslac i ulje u tavi, dodajte ljutiku ili luk i češnjak pa pržite na umjerenoj temperaturi oko dvije minute.
  2. Sve gljive stavite u tavu i pirjajte, uz često miješanje, tri-četiri minute. Dodajte šeri, pasiranu rajčicu i komade kuhane puretine te sve dobro promiješajte. Smanjite temperaturu pa pustite da kuha.
  3. Pripremite palentu od kukuruznog brašna. Pustite da temeljac zavrije i dodajte palentu (možete korisitit instant palentu) neprestano miješajući. Smanjite temperaturu na umjerenu i kuhajte dvije minute, miješajući, dok se palenta ne zgusne. Začinite i umiješajte peršin.
  4. Umiješajte vrhnje u meso i umak od gljiva te sve promiješajte.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.