Recepti 15. travnja 2020.

Palentu možeš upotrijebiti za pripremu svih obroka u danu

gastro postao gastro.24sata.hr
Kremna palenta sjajna je alternativa pire krumpiru ili tjestenini. Odlično se slaže i uz umak na bazi rajčice aromatiziran ružmarinom, a možeš ju poslužiti i kao desert. Kako? Pročitaj u nastavku..

Palenta je u svojoj osnovi kuhana kukuruzna krupica. Osim samostalno, može se jesti kao prilog raznim receptima, kao desert ili doručak. Nadalje, ova svestrana namirnica može se poslužiti topla ili ohlađena. 

 

Možda vas zanima... Od palente napravite pizze ili sendviče Špajza

 

Na samo jednu 30-gramska žlicu palenta sadrži čak 24 grama ugljikohidrata, 3 grama proteina i 2 grama vlakana. Stoga, odličan je izvor proteina i vlakana, ne sadrži masnoće, dobar je izvor A vitamina i ne sadrži gluten. Osim već spomenutih načina pripreme, od palente možeš pripremiti i podlogu za pizzu, a u nastavku potraži primjere za doručak, ručak, prilog i desert od ove sve popularnije namirnice.

Kremasta palenta s bademima

Priprema ovog jela traje tek nekoliko minuta, a količina je dovoljna za četiri serviranja. Osim spomenutih sastojaka, po želji možeš dodati i borovnice ili neko drugo voće.

 

Možda vas zanima... Za doručak posluži kremastu palentu s bademima Recepti

 

palenta | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Aromatizirana palenta u umaku od sušenih rajčica

Odlično je vrijeme za početi razmišljati o ljetu. Iako će ti na pamet možda prvo pasti putovanje, odmor i more na svoju listu stavi i ovaj slasni recept s palentom u umaku od sušenih rajčica koji će te odmah prebaciti u 'summer state of mind'.

 

Možda vas zanima... Aromatizirana palenta sa sušenim rajčicama Kolumne

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Lažni pomfrit od palente i začinskog bilja

Savršen dodatak različitim jelima dobro nam je poznati pomfrit, a možda je vrijeme i da probaš ovu lažnu verziju napravljenu od palente. Osim priloga, ovo može biti i veoma zanimljiv i drugačiji izbor predjela.

 

Lažni pomfrit od palente i začinskog bilja Možda vas zanima... Lažni pomfrit od palente i začinskog bilja Recepti

 

Lažni pomfrit od palente i začinskog bilja | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Kolač od naranče i palente

Celebrity chef Jamie Oliver autor je ovog recepta koji ne samo da je ukusan, već je i veoma lijep. Pripremi ga sljedeći put kada se odlučiš na novu, nešto zdraviju, verziju deserta.

 

Možda vas zanima... Kolač od naranče i palente iz pećnice Jamieja Olivera Recepti

 

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.