Recepti 03. listopada 2014.

Paleta umaka u tri boje

Paleta umaka u tri boje
gastro postao gastro.24sata.hr
Umaci od špinata, slanutka i pelata mogu se poslužiti uz meso ili tostirani kruh, a u hladnjaku ih možete držati par dana

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 277

Zeleni umak

  • 2 šalica špinat
  • 240 g ricotta
  • 200 g feta sir
  • 4 kom mladi luk
  • 2 žlica limunov sok
  • 1 režanj češnjak

Umak od slanutka

  • 400 g slanutak, suhi
  • 3 žlica limunov sok
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 4 žlica čili papričica
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • 4 žlica svježi kravlji sir

Crveni umak

  • 400 g pelati
  • 30 ml ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 1 žlica mješavina suhih začina
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 350 g crvena paprika
  • sol
  • 1 žlica list bosiljka

Priprema

  1. Kuhajte špinat na laganoj vatri dok ne uvene. Maknite s vatre i prebacite u posudu pa hladite pet minuta.
  2. Ocijedite špinat. Stavite ga u blender pa dodajte ricottu, fetu, mladi luk, limunov sok i češnjak. Miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu pa začinite.
  3. Pripremite drugi umak. Namočite slanutak preko noći. Skuhanog i ocijeđenog izmiješajte sa svježim sirom, limunovim sokom, soli, uljem i češnjakom. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Umiješajte ljutu papričicu i ohladite.
  4. Za crveni umak pirjajte pelate na maslinovu ulju sa začinima i šećerom dok se ne reducira. Dodajte izmiksane pečene crvene paprike i začinite. Ohladite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.