Recepti 08. lipnja 2015.

Panna cotta s jagodama

Panna cotta s jagodama
gastro postao gastro.24sata.hr
JEDNOSTAVNO

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 2 dl čvrstog jogurta
  • 3 list želatine
  • 25 dag jagoda
  • 10 dag šećera
  • 3 list sviježe mente - eventualno

Priprema

  1. Slatko vrhnje i jogurt pomješati sa polovicom šećera i zagrijati ali da ne prokljuća.
  2. Listove želatine namočiti u hladnoj vodi prema uputstvu.
  3. Ocijediti želatinu, dodati u smjesu vrhnja i jogurta i dobro promješati.
  4. Isplahnuti dublje zdjelice hladnom vodom i uliti smjesu. Kada se ohladi staviti u frižider na barem 3 sata.
  5. Jagode izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom, dodati šećera prema potrebi.
  6. Panna cottu izvrnuti na tanjurić, preliti izmiksanim jagodama, ukrasiti cijelim jagodama listićima mente.

JEDNOSTAVNO

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.