Recepti 08. veljače 2019.

Panna cotta s kavom i čokoladnim preljevom oduševljava!

panna cotta
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako i niste ljubitelji slastica s kavom, ovaj će vas jednostavno oboriti s nogu.

Panna cotta je jednostavna, brza i tako fina. Ovo je poznata i jedinstvena slastica kojoj se ništa ne treba dodati. Mi smo ipak dodali malo kave i čokolade i, vjerujte nam, nismo pogriješili.

 

Možda vas zanima... Panna cotta za najveće obožavatelje čokolade Recepti

 

 

Možda vas zanima... Želimo odmah: Panna cotta s umakom od borovnica Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 500 g slatkog vrhnja
  • 150 ml mlijeka
  • 70 g šećera
  • 30 g vanilin šećera
  • 3 žlice hladne vode
  • 10 g mljevene želatine
  • 4 žličice granula instant kave

Za preljev:

  • 100 g tamne čokolade
  • 70 ml vode
  • 1 žličica granula instant kave


Priprema:

  1. Mljevenu želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode i ostavite da nabubri 5-10 minuta.
  2. U manjem loncu zagrijte slatko vrhnje, mlijeko, šećer i vanilin šećer pa ovu smjesu netom prije nego zakipi, sklonite s izvora topline i dodajte instant kavu i nabubrenu želatinu. Miješajte otprilike 1 minutu kako bi se kava i želatina u potpunosti otopile.
  3. Smjesu za panna cottu procijedite kroz gustu cjediljku u 6 posudica. Posudice poklopite ili prekrijte folijom te ih hladite u hladnjaku oko 4 sata.
  4. Otprilike 20 minuta prije posluživanja pripremite preljev tako da u 70 mL vrlo vruće vode dodate granule instant kave i usitnjenu tamnu čokoladu te miješate dok se ne otope.

Panna cottu poslužite ili u posudicama ili izvan njih, uz preljev ohlađen na sobnu temperaturu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.