Recepti 03. listopada 2014.

Paprike punjene bakalarom

gastro postao gastro.24sata.hr
Bakalar pomiješajte s inćunima, kaparima i začinima te tom smjesom nadjenite paprike koje zatim skuhajte u vodi uz dodatak koncentrata od rajčice

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 451

Potrebno vam je

  • 400 g bakalar
  • 4 kom kapari
  • 1 žlica peršin, list
  • 2 režanj češnjak
  • 20 ml ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 100 g riža, polirana (ili brašno )
  • 4 kapi limunov sok
  • 6 kom crvena paprika
  • 4 kom inćun
  • 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)

Priprema

  1. Bakalar izmiksajte, dodajte mu kapare, inćune, peršin, nasjeckan češnjak, maslinovo ulje, sol, papar i rižu. Dodajte nekoliko kapi limunova soka.
  2. Sve dobro promiješajte i ostavite sa strane. Napunite paprike smjesom.
  3. U lonac nalijte vodu i dodajte koncentrat rajčice. Promiješajte i dodajte paprike.
  4. Poklopite i kuhajte oko sat vremena. Poslužite toplo.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.