gastro postao
Ako ne možete staviti paprike uspravno u lim za pečenje jer se prevrću, nožem izrežite mali dio dna paprika, tako da dno bude ravno, ali pripazite da ne ostanu rupe. Umjesto ostatkom sira paprike pospite mozzarellom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 166
Potrebno vam je
- 4 kom crvena paprika
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom patlidžan
- 2 režanj češnjak
- 2 šalica pileći temeljac
- 0.50 šalica list bosiljka
- 1 šalica topljivi sir
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 220°C. odrežite vrhove paprika pa ih očistite od sjemenki. Stavite ih uspravno u lim za pečenje. Pecite ih 20 minuta dok ne omekšaju. Ugrijte tavu, ulijte ulje pa ubacite luk i češnjak. Pržite ih od tri do četiri minute pa dodajte nasjeckan patlidžan i pržite još dvije minute.
- Nakon toga uspite rižu pa ulijte temeljac. Neka sve zakuha te smanjite vatru i ostavite da se krčka od osam do deset minuta, dok se sva tekućina ne upije. Umiješajte bosiljak i pola sira pa smjesu raspodijelite po paprikama.
- S ostatkom sira pospite punjene paprike i pecite ih od dvije do tri minute. Poslužite sa salatom.
Izvor Skuhatćute