Recepti 13. listopada 2014.

Parfe od buče

Parfe od buče
gastro postao gastro.24sata.hr
Kako bi pokazao kako buča nije nužno vezana uz slana jela, naš bloger Dino Bebić osmislio je ovaj recept za parfe od buče.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 139

Potrebno vam je

  • 125 g šećer, kristal
  • 4 kom jaje kokošje
  • 3 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 3 dl vrhnje za šlag
  • 350 g buča
  • 10 g zelatina

Priprema

  1. Buču prepržite u tavi i kad omekša izmiksajte štapnim mikserom.
  2. U jednoj posudi mikserom miješajte žumanjke i šećer dok ne dobijete gustu smjesu.
  3. Prelijte provrelim mlijekom, dodajte smjesu od buče, promiješajte i pustite da se prohladi.
  4. Kad se smjesa ohladila, dodajte izlupani šlag i želatinu. Sve dobro izmješajte izlijte u kalup i ostavite u hladnjaku da se stisne.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.