gastro postao
Kako bi pokazao kako buča nije nužno vezana uz slana jela, naš bloger Dino Bebić osmislio je ovaj recept za parfe od buče.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 139
Potrebno vam je
- 125 g šećer, kristal
- 4 kom jaje kokošje
- 3 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 3 dl vrhnje za šlag
- 350 g buča
- 10 g zelatina
Priprema
- Buču prepržite u tavi i kad omekša izmiksajte štapnim mikserom.
- U jednoj posudi mikserom miješajte žumanjke i šećer dok ne dobijete gustu smjesu.
- Prelijte provrelim mlijekom, dodajte smjesu od buče, promiješajte i pustite da se prohladi.
- Kad se smjesa ohladila, dodajte izlupani šlag i želatinu. Sve dobro izmješajte izlijte u kalup i ostavite u hladnjaku da se stisne.