gastro postao
Osim jagoda možete koristiti i bobičasto voće, maline, borovnice, no pripazite da prilagodite količinu šećera
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 297
Parfe
- 400 g jagode
- 1 kom jogurt (3.2% masti)
- 4 list zelatina
- 200 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Biskvit
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 2 kom jaje kokošje
- 2 žlica šećer, kristal
Priprema
- Od jedne veće žlice brašna, žlice šećera, jednog jaja i pola žlice kakaa umijesite štapnim mikserom smjesu za biskvit. Izlijte u posudu za pečenje te na 180 stupnjeva pecite 15 minuta.
- Listiće želatine otopite kratko u malo hladne vode. U blenderu izmiješajte očišćene jagode, želatinu i hladni jogurt.
- Slatko vrhnje istucite u tvrdi šlag. Pažljivo ga umiješajte u kremu od jogurta i jagoda.
- Dobivenu smjesu izlijte u obli kalup.
- Poklopite je biskvitom koji ste ispekli i ohladili te oblikovali prema zdjeli u kojoj je krema.
- Stavite u hladnjak da se stisne najmanje dva sata. Režite na željene oblike, ukrasite začinskim biljem po izboru.
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić