Recepti 13. listopada 2014.

Parfe od jagoda i jogurta s kremom

Parfe od jagoda i jogurta s kremom
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim jagoda možete koristiti i bobičasto voće, maline, borovnice, no pripazite da prilagodite količinu šećera

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 297

Parfe

  • 400 g jagode
  • 1 kom jogurt (3.2% masti)
  • 4 list zelatina
  • 200 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Biskvit

  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Od jedne veće žlice brašna, žlice šećera, jednog jaja i pola žlice kakaa umijesite štapnim mikserom smjesu za biskvit. Izlijte u posudu za pečenje te na 180 stupnjeva pecite 15 minuta.
  2. Listiće želatine otopite kratko u malo hladne vode. U blenderu izmiješajte očišćene jagode, želatinu i hladni jogurt.
  3. Slatko vrhnje istucite u tvrdi šlag. Pažljivo ga umiješajte u kremu od jogurta i jagoda.
  4. Dobivenu smjesu izlijte u obli kalup.
  5. Poklopite je biskvitom koji ste ispekli i ohladili te oblikovali prema zdjeli u kojoj je krema.
  6. Stavite u hladnjak da se stisne najmanje dva sata. Režite na željene oblike, ukrasite začinskim biljem po izboru.

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.