Recepti 11. svibnja 2023.

Parfe sa šumskim voćem genijalna je slastica!

Parfait
Parfait - savršeno kremast zamrznuti desert foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Nježno-kiselkaste bobice malina svaki će desert pretvoriti u profinjeni vatromet aroma koje zavode i najzahtjevnija nepca

Svjež i ukusan recept – takav je uvijek parfe od vanilije ukrašen bobičastim voćem. Ovaj klasični desert jednostavan je za napraviti, a za njega nije ni potrebno puno sastojaka.

Umjesto svježeg voća možeš staviti i čokoladni umak ili voćni umak, poput jagoda ili bobičastog voća. Ono što nam se sviđa kod parfea i inače jest da se može rezati na kriške ili u oblike koje želiš te uživati u ukrašavanju voćem i umacima po želji - i to svaku krišku s različitim!

Ovaj smo put odabrali parfe s malinama jer njezine nježno-kiselkaste bobice svaki desert pretvaraju u profinjeni vatromet aroma koje zavode i najzahtjevnija nepca!

 

Možda vas zanima... Brzo i lako: Parfe s malinama i pistacijama Recepti

 

 | Author: Shutterstock Maline su odličan dodatka ovom desertu foto: Shutterstock

Parfe od vanilije s voćnim umakom od malina

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1 mahuna vanilije
  • 120 ml mlijeka
  • 3 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 2 stapke rabarbare
  • 300 g malina
  • 2 žlice šećera za želiranje
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 žlica limunova soka
  • 2 žlice crvenog desertnog vina

 

kolac-u-casi Možda vas zanima... Ljetni deserti bez pečenja: Slatki slojevi u čaši Recepti

 

Postupak:

  1. Zareži mahunu vanilije pa nožem ostruži aromatičnu srž. Stavi mahunu i srž u mlijeko te ga zakuhaj. U posebnoj zdjeli pjenasto izmiksaj žumanjke sa šećerom i žlicom vode te polagano dodaj kipuće mlijeko. Smjesu dalje tuci na pari dok ne postane kremasta. Izvadi mahunu vanilije, skini kremu sa štednjaka i povremeno miješaj dok se ne ohladi.
  2. Izmiksaj slatko vrhnje i umiješaj ga u kremu od vanilije. Kalupiće obložene prozirnom folijom napuni smjesom, prekrij ih folijom i ostavi 3 sata u zamrzivaču.
  3. Očisti stapke rabarbare, properi ih pod mlazom vode i nareži na uske komadiće.
  4. Oprezno operi maline. Odvoji 10 komada pa ih pirjaj s rabarbarom i šećerom za želiranje (ako ga nemaš, možeš i s običnim) najmanje 10 minuta.
  5. Ostatak malina usitni u mikseru i protisni kroz fino cjedilo, a zatim ih pomiješaj s limunovim sokom, vinom i šećerom u prahu.
  6. Iskreni parfe iz kalupića na tanjur pa ga oštrim nožem nareži na manje komade. Posluži s pirjanim voćem i umakom od malina. Po želji, desert možeš ukrasiti i svježim malinama te ga posuti šećerom u prahu.

 

Možda vas zanima... Jednostavno perfektna: Čokoladna parfe torta Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.