gastro postao
Sočni odrezak, na način kako to rade Francuzi, svidjet će vam se ako volite dobar komad mesa
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 8
Potrebno vam je
- sol
- 2 žlica svježe mljeveni papar
- 3 žlica maslac, slani
- 1 žlica senf
- 2 žlica goveđi temeljac
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- 4 filet govedina, srednje masna
Priprema
- Odreske posolite i u svaki s obje strane utisnite zdrobljeni papar. Naglo ispržite odreske na 2 žlice zagrijanog maslaca. Pržite 3-4 minute sa svake strane. Stavite na zagrijani pladanj i držite na toplom.
- U tavu stavite vinjak, senf, žlicu grubo mljevenog papra, Worcestershire umak ili 1 mesnu kocku i 2 žlice vode, te sve dobro promiješajte i kratko prokuhajte. Dodajte preostali maslac i slatko vrhnje i uz miješanje samo zagrijte.
Sočni odrezak, na način kako to rade Francuzi, svidjet će vam se ako volite dobar komad mesa