Recepti 13. listopada 2014.

Pariški steak s paprom

gastro postao gastro.24sata.hr
Sočni odrezak, na način kako to rade Francuzi, svidjet će vam se ako volite dobar komad mesa

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 8

Potrebno vam je

  • sol
  • 2 žlica svježe mljeveni papar
  • 3 žlica maslac, slani
  • 1 žlica senf
  • 2 žlica goveđi temeljac
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • 4 filet govedina, srednje masna

Priprema

  1. Odreske posolite i u svaki s obje strane utisnite zdrobljeni papar. Naglo ispržite odreske na 2 žlice zagrijanog maslaca. Pržite 3-4 minute sa svake strane. Stavite na zagrijani pladanj i držite na toplom.
  2. U tavu stavite vinjak, senf, žlicu grubo mljevenog papra, Worcestershire umak ili 1 mesnu kocku i 2 žlice vode, te sve dobro promiješajte i kratko prokuhajte. Dodajte preostali maslac i slatko vrhnje i uz miješanje samo zagrijte.

Sočni odrezak, na način kako to rade Francuzi, svidjet će vam se ako volite dobar komad mesa

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.