gastro postao
Tjestenina s pirjanim patlidžanima, rajčicama i začinima spreman je za svega 30 minuta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 680
Potrebno vam je
- 4 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 4 režanj češnjak
- 2 kom patlidžan
- 400 g pelati
- 2 grančica list bosiljka
- 1 grančica svježi timijan
- 225 g rigatoni
- 225 g rukola
Priprema
- Zakuhajte vodu i dodajte joj dvije žlice soli.
- U tavi zagrijte maslinovo ulje dok se ne počne dimiti, dodajte luk i češnjak pa pirjajte pet-šest min. Dodajte narezani patlidžan i pirjajte osamdeset min. Dodajte rajčice, timijan i bosiljak te kuhajte 15 minuta pa začinite.
- Skuhajte tjesteninu da bude "al dente", ocijedite i uspite u posudu s povrćem. Poslužite i svaku porciju ukrasite žlicom gratinirane rikule.
Izvor Skuhatćute