Recepti 03. listopada 2014.

Pasta alla norma na način Marija Batalija

gastro postao gastro.24sata.hr
Tjestenina s pirjanim patlidžanima, rajčicama i začinima spreman je za svega 30 minuta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 680

Potrebno vam je

  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 režanj češnjak
  • 2 kom patlidžan
  • 400 g pelati
  • 2 grančica list bosiljka
  • 1 grančica svježi timijan
  • 225 g rigatoni
  • 225 g rukola

Priprema

  1. Zakuhajte vodu i dodajte joj dvije žlice soli.
  2. U tavi zagrijte maslinovo ulje dok se ne počne dimiti, dodajte luk i češnjak pa pirjajte pet-šest min. Dodajte narezani patlidžan i pirjajte osamdeset min. Dodajte rajčice, timijan i bosiljak te kuhajte 15 minuta pa začinite.
  3. Skuhajte tjesteninu da bude "al dente", ocijedite i uspite u posudu s povrćem. Poslužite i svaku porciju ukrasite žlicom gratinirane rikule.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.