gastro postao
Buća je izvrstan izvor beta-karotena, kalija i prehrambenih vlakana
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 108
Potrebno vam je
- 450 g buča
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 0.50 kom paprika, žuta (mesnata)
- 2 kom jaje kokošje
- 3 žlica nemasni (niskomasni) jogurt
- 125 g gouda punomasni
- 50 g pšenične klice
- 1 žlica origano
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°.
- Narežite buču na kockice te stavite u kipuću vodu. Kuhajte 20 minuta ili dok ne vidite da je mekana. Ocijedite smjesu, ostavite da se ohladi te napravite pire.
- agrijte ulje u tavi i pirjajte nasjeckani luk i papriku.
- Izmiješajte pire od buče, pirjano povrće, jaja i jogurt. Dodajte sir, pšenične klice i origano. Dodajte sol i papar.
- Smjesu od buče stavite u lim za pečenje. Pecite približno 35 minuta ili dok ne vidite da se zgusnulo. Prije posluživanja ohladite 30 minuta te servirajte uz svježu salatu i prepečene kruščiće.