Recepti Riba 20. prosinca 2024.

RECEPT DANA Prefina pašteta od dimljene ribe

Riba
5 MIN
0 MIN
8
JEDNOSTAVNO
riblja pašteta
Fina riblja pašteta
foto: Knife & Soul/Pinterest
Ova pašteta jednako je ukusna kad se napravi od slatkovodne ili morske ribe. Ionako je u dimu tajna...

Dimljenje ribe drevna je tehnika pripremanja i čuvanja hrane, a dimljenje svakako i obogaćuje okus ribe. Također, i paštete su jako popularne - riblje paštete naročito rado jedemo ljeti, kao hladno predjelo, laganu večeru ili pak odličan party zalogaj.

Za ovaj recept može se koristiti bilo koja dimljena riba – i slatkovodna i morska. Nama je jako fina s dimljenom pastrvom, ali i s dimljenom oradom, na tebi je odluka.

Pašteta ima najbolji okus ako se pripremi dan unaprijed i odstoji u hladnjaku.

oslić Možda vas zanima... Zašto je oslić pametniji izbor od bakalara? Špajza

 | Author: Saskia Van Manen/Unsplash Dimljena riba foto: Saskia Van Manen/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Pašteta od dimljene ribe
5 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Dimljena riba po izboru (bez kože, filetirana, natrgana na komade) 1 šalica
  • Krem sir 225 g
  • Maslac 125 g
  • Aceto Balsamico 2 žlica
  • Sok od limuna 1 žlica
  • Luk 0,25 kom
  • Češnjak 1 režanj
  • Svježe mljeveni crni papar 1 prstohvat
  • Vlasac 2 žlica
  • Tostirani kruh
Postupak
  1. Ribu, krem sir, maslac na sobnoj temperaturi, balzamični ocat, sok od limuna, sitno nasjeckani luk i češnjak te svježe mljeveni papar stavi u blender. Blendaj dok se sve dobro ne sjedini, ali pazi da ne dobiješ jednolični pire, veći komadići sastojaka su dobrodošli.


  2. Stavi u zdjelicu, poklopi i ostavi u hladnjaku preko noći.


  3. Pašteta ima najbolji okus kad je sobne temperature, pa je izvadi na vrijeme prije posluživanja, oko pola sata ranije. Posluži posuto vlascem, uz prepečeni kruh i/ili krekere.


Ova pašteta može se čuvati u hladnjaku 3-5 dana, u posudi s poklopcem, bez dotoka zraka. Ako je želiš dulje sačuvati, stavi je u zamrzivač gdje je možeš čuvati do 3 mjeseca. Prije posluživanja svakako neka postigne sobnu temperaturu.

Isprobaj i paštetu od tune, ali i od srdela!

Pašteta od tune Možda vas zanima... Najbolja pašteta od tune spremna je za par minuta! Recepti pašteta od srdela Možda vas zanima... Pašteta od srdela odlično prija uz tost ili krekere Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.