Ova pašteta jednako je ukusna kad se napravi od slatkovodne ili morske ribe. Ionako je u dimu tajna...
Dimljenje ribe drevna je tehnika pripremanja i čuvanja hrane, a dimljenje svakako i obogaćuje okus ribe. Također, i paštete su jako popularne - riblje paštete naročito rado jedemo ljeti, kao hladno predjelo, laganu večeru ili pak odličan party zalogaj.
Za ovaj recept može se koristiti bilo koja dimljena riba – i slatkovodna i morska. Nama je jako fina s dimljenom pastrvom, ali i s dimljenom oradom, na tebi je odluka.
Pašteta ima najbolji okus ako se pripremi dan unaprijed i odstoji u hladnjaku.
Ova pašteta može se čuvati u hladnjaku 3-5 dana, u posudi s poklopcem, bez dotoka zraka. Ako je želiš dulje sačuvati, stavi je u zamrzivač gdje je možeš čuvati do 3 mjeseca. Prije posluživanja svakako neka postigne sobnu temperaturu.
Isprobaj i paštetu od tune, ali i od srdela!