Recepti Riba 20. prosinca 2024.

RECEPT DANA Prefina pašteta od dimljene ribe

Riba
5 MIN
0 MIN
8
JEDNOSTAVNO
riblja pašteta
Fina riblja pašteta
foto: Knife & Soul/Pinterest
Ova pašteta jednako je ukusna kad se napravi od slatkovodne ili morske ribe. Ionako je u dimu tajna...

Dimljenje ribe drevna je tehnika pripremanja i čuvanja hrane, a dimljenje svakako i obogaćuje okus ribe. Također, i paštete su jako popularne - riblje paštete naročito rado jedemo ljeti, kao hladno predjelo, laganu večeru ili pak odličan party zalogaj.

Za ovaj recept može se koristiti bilo koja dimljena riba – i slatkovodna i morska. Nama je jako fina s dimljenom pastrvom, ali i s dimljenom oradom, na tebi je odluka.

Pašteta ima najbolji okus ako se pripremi dan unaprijed i odstoji u hladnjaku.

oslić Možda vas zanima... Zašto je oslić pametniji izbor od bakalara? Špajza

 | Author: Saskia Van Manen/Unsplash Dimljena riba foto: Saskia Van Manen/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Pašteta od dimljene ribe
5 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Dimljena riba po izboru (bez kože, filetirana, natrgana na komade) 1 šalica
  • Krem sir 225 g
  • Maslac 125 g
  • Aceto Balsamico 2 žlica
  • Sok od limuna 1 žlica
  • Luk 0,25 kom
  • Češnjak 1 režanj
  • Svježe mljeveni crni papar 1 prstohvat
  • Vlasac 2 žlica
  • Tostirani kruh
Postupak
  1. Ribu, krem sir, maslac na sobnoj temperaturi, balzamični ocat, sok od limuna, sitno nasjeckani luk i češnjak te svježe mljeveni papar stavi u blender. Blendaj dok se sve dobro ne sjedini, ali pazi da ne dobiješ jednolični pire, veći komadići sastojaka su dobrodošli.


  2. Stavi u zdjelicu, poklopi i ostavi u hladnjaku preko noći.


  3. Pašteta ima najbolji okus kad je sobne temperature, pa je izvadi na vrijeme prije posluživanja, oko pola sata ranije. Posluži posuto vlascem, uz prepečeni kruh i/ili krekere.


Ova pašteta može se čuvati u hladnjaku 3-5 dana, u posudi s poklopcem, bez dotoka zraka. Ako je želiš dulje sačuvati, stavi je u zamrzivač gdje je možeš čuvati do 3 mjeseca. Prije posluživanja svakako neka postigne sobnu temperaturu.

Isprobaj i paštetu od tune, ali i od srdela!

Pašteta od tune Možda vas zanima... Najbolja pašteta od tune spremna je za par minuta! Recepti pašteta od srdela Možda vas zanima... Ovu genijalnu paštetu od srdela posluži uz tost i uživaj! Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.