gastro postao
Kremasta pileća pašteta odlično pristaje uz prepečeni kruh
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 5
Potrebno vam je
- 4 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
- 3 kom mrkva, crvena
- 1 kom peršin, korijen
- 0.50 kom celer, korijen
- 2 režanj češnjak
- 1 kom luk ,crveni
- 1 list kelj lisnati
- 1 kom rajčice, cherry
- 5 žlica sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 2 mala žlica vrhnje kiselo (20% masti)
- 0.50 mala žlica senf
- 0.50 g majoneza
- 1 mala žlica kapari
- 4 kom krastavci, kiseli
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Povrće (mrkvu, peršin, celer, češnjak, luk, kelj,list peršina, cherry rajčica) ogulite i zajedno sa pilećim zabatcima kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata, posolite i popaprite.
- Procijedite temeljac koji možete kasnije koristiti. Pileće zabatke narežite na manje komade, pomiješajte sa svježim kravljim sirom, kiselim vrhnjem, senfom, majonezom, kaparima i kiselim krastavcima, dobro usitnite štapnim mikserom da dobijete glatku smjesu, posolite i popaprite.