Recepti 13. listopada 2014.

Pašteta od pilećih zabataka

Pašteta od pilećih zabataka
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasta pileća pašteta odlično pristaje uz prepečeni kruh

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 5

Potrebno vam je

  • 4 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 1 kom peršin, korijen
  • 0.50 kom celer, korijen
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 list kelj lisnati
  • 1 kom rajčice, cherry
  • 5 žlica sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 2 mala žlica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 0.50 mala žlica senf
  • 0.50 g majoneza
  • 1 mala žlica kapari
  • 4 kom krastavci, kiseli
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Povrće (mrkvu, peršin, celer, češnjak, luk, kelj,list peršina, cherry rajčica) ogulite i zajedno sa pilećim zabatcima kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata, posolite i popaprite.
  2. Procijedite temeljac koji možete kasnije koristiti. Pileće zabatke narežite na manje komade, pomiješajte sa svježim kravljim sirom, kiselim vrhnjem, senfom, majonezom, kaparima i kiselim krastavcima, dobro usitnite štapnim mikserom da dobijete glatku smjesu, posolite i popaprite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.