gastro postao
Odličan pastitsio koji jednostavno morate isprobati
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 431
Umak
- 3 žlica maslac, slani
- 3 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1.50 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 šalica cheddar
Ostalo
- 450 g govedina, krta, mljevena
- 1 kom luk ,crveni
- 400 g pasirana rajčica (passata)
- 0.50 žlica sol
- 0.50 žlica origano
- svježe mljeveni papar
- 1 režanj češnjak
- 200 g tjestenina s jajima
- 200 g cheddar
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Propirjajte govedinu i luk. Umiješajte umak od rajčice i začine. Kuhajte 15 min.
- U velikoj posudi izmiješajte kuhanu tjesteninu (pužiće), sir i istučeno jaje.
- U zdjeli otopite maslac, dodajte brašno i mlijeko. Zakuhajte i miješajte dvije min. Maknite s vatre pa umiješajte sir i sol.
- Stavite pola tjestenine u posudu za pečenje, pospite mesom pa mješavinom tjestenine. Pecite pola sata na 175°c.
Izvor Skuhatćute