Recepti 13. listopada 2014.

Pastitsio s govedinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan pastitsio koji jednostavno morate isprobati

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 431

Umak

  • 3 žlica maslac, slani
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 šalica cheddar

Ostalo

  • 450 g govedina, krta, mljevena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 400 g pasirana rajčica (passata)
  • 0.50 žlica sol
  • 0.50 žlica origano
  • svježe mljeveni papar
  • 1 režanj češnjak
  • 200 g tjestenina s jajima
  • 200 g cheddar
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Propirjajte govedinu i luk. Umiješajte umak od rajčice i začine. Kuhajte 15 min.
  2. U velikoj posudi izmiješajte kuhanu tjesteninu (pužiće), sir i istučeno jaje.
  3. U zdjeli otopite maslac, dodajte brašno i mlijeko. Zakuhajte i miješajte dvije min. Maknite s vatre pa umiješajte sir i sol.
  4. Stavite pola tjestenine u posudu za pečenje, pospite mesom pa mješavinom tjestenine. Pecite pola sata na 175°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.