gastro postao
U tradicionalni pastitsio obavezno idu bešamel umak i mljevena junetina
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 620
Potrebno vam je
- 400 g tjestenina s jajima
- 500 g mljevena junetina
- 4 žlica maslac, slani
- 4 žlica pšenično brašno, bijelo
- 250 g feta sir
- 0.50 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 0.50 l pasirana rajčica (passata)
- 0.50 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica origano
- 1 mala žlica mljeveni cimet
Priprema
- Skuhanu tjesteninu podijelite na dva dijela.
- Od mlijeka, brašna i maslaca napravite bešamel.
- Kad je kuhan, dodajte lomljeni feta sir i miješajte dok se djelomično ne otopi.
- Na ulju propirjajte mljeveno meso, dodajte začine i rajčicu pa ostavite da krčka.
- Pola tjestenine pomiješajte s mesnim umakom i izlijte u namašćenu posudu. Drugu polovicu pomiješajte s bešamelom i izlijte na prvu.
- Pospite ribanim sirom i pecite na 220°c oko 20 min.
Izvor Skuhatćute