Recepti 13. listopada 2014.

Pastitsio s junetinom i umakom

gastro postao gastro.24sata.hr
U tradicionalni pastitsio obavezno idu bešamel umak i mljevena junetina

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 620

Potrebno vam je

  • 400 g tjestenina s jajima
  • 500 g mljevena junetina
  • 4 žlica maslac, slani
  • 4 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 250 g feta sir
  • 0.50 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 0.50 l pasirana rajčica (passata)
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica origano
  • 1 mala žlica mljeveni cimet

Priprema

  1. Skuhanu tjesteninu podijelite na dva dijela.
  2. Od mlijeka, brašna i maslaca napravite bešamel.
  3. Kad je kuhan, dodajte lomljeni feta sir i miješajte dok se djelomično ne otopi.
  4. Na ulju propirjajte mljeveno meso, dodajte začine i rajčicu pa ostavite da krčka.
  5. Pola tjestenine pomiješajte s mesnim umakom i izlijte u namašćenu posudu. Drugu polovicu pomiješajte s bešamelom i izlijte na prvu.
  6. Pospite ribanim sirom i pecite na 220°c oko 20 min.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.