gastro postao
Kuhanje na pari je uvijek zdravo, a ovo jelo je primjer da može biti i jako ukusno
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 2 kom pastrva potočna
- 1 kom luk ,crveni
- 1 vezica mrkva, crvena
- 2 režanj češnjak
- 1 kom celer, korijen
- 2 dl vrhnje za kuhanje
- maslac, slani
- 4 kom peršin, list
- vlasac ( listovi)
- 1 dl limunov sok
- 1 dl vino bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
Priprema
- U posudu s vodom stavite vezicu mrkvica, luk, korijen celera, češnjak i pustite da proključa.
- Očišćene pastrve s izvađenim škrgama složite u posudu za kuhanje na pari i stavite iznad posude s proključalom vodom s povrćem i kuhajte na pari dok riba ne omekša.
- Umak: Stavite da se kuha slatko vrhnje za kuhanje, dodajte mu nekoliko kockica maslaca, dosta peršina i vlasca. U to dodajte limunovog soka, malo bijelog vina, soli, papra i nasjeckanog peršinovog lista. Sve još zakuhajte i na kraju zgusnite sa žlicom hladnog maslaca.
- Skuhanim pastrvama ogulite kožicu, a potom ih prelijte s umakom.
Kuhanje na pari je uvijek zdravo, a ovo jelo je primjer da može biti i jako ukusno