Recepti 13. listopada 2014.

Pastrva na pari

gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhanje na pari je uvijek zdravo, a ovo jelo je primjer da može biti i jako ukusno

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 3

Potrebno vam je

  • 2 kom pastrva potočna
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 vezica mrkva, crvena
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom celer, korijen
  • 2 dl vrhnje za kuhanje
  • maslac, slani
  • 4 kom peršin, list
  • vlasac ( listovi)
  • 1 dl limunov sok
  • 1 dl vino bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave

Priprema

  1. U posudu s vodom stavite vezicu mrkvica, luk, korijen celera, češnjak i pustite da proključa.
  2. Očišćene pastrve s izvađenim škrgama složite u posudu za kuhanje na pari i stavite iznad posude s proključalom vodom s povrćem i kuhajte na pari dok riba ne omekša.
  3. Umak: Stavite da se kuha slatko vrhnje za kuhanje, dodajte mu nekoliko kockica maslaca, dosta peršina i vlasca. U to dodajte limunovog soka, malo bijelog vina, soli, papra i nasjeckanog peršinovog lista. Sve još zakuhajte i na kraju zgusnite sa žlicom hladnog maslaca.
  4. Skuhanim pastrvama ogulite kožicu, a potom ih prelijte s umakom.

Kuhanje na pari je uvijek zdravo, a ovo jelo je primjer da može biti i jako ukusno

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.