gastro postao
Pačja prsa pripremite na netradicionalan način - s višnjama i kupinovim vinom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2316
Potrebno vam je
- 4 kom pačja prsa
- 200 g višnje
- 2 žlica šećer, kristal
- 300 žlica kesten
- 50 g maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.20 l vino od kupina
Priprema
- Pačja prsa odvojite od patke, zatim ih malo začinite.
- Sa strane gdje se nalazi koža zarežite nekoliko puta pa stavite na grill ili u tavu da se prži. Obavezno prva ide strana na kojoj je koža.
- U posudu stavite šećer i pustite da se karamelizira. Zalijte ga zatim vinom od kupine i pustite da prokuha. Kad je sve skupa malo ukuhalo (tj. reduciralo se), dodajte višnje i pustite da lagano prokuha.
- Kad je patka pečena narežite ju na ploške pa položite na višnje koje ste stavili na sredinu tanjura kao podlogu.
Pačja prsa pripremite na netradicionalan način - s višnjama i kupinovim vinom
Izvor Berislav Lacković