gastro postao
Za našeg blogera Dinu jagode su kraljice proljeća i tržnice
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 195
Potrebno vam je
- 3 kom bjelanjak kokošji
- 175 g šećer, u prahu
- 1 mala žlica jabučni ocat
- 1 mala žlica gustin
- 3 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- jagode
Priprema
- Tucite bjelanjke sa šećerom uz dodatak octa. Kad dobijete finu smjesu, lagano umiješajte škrobno brašno da biste dobili takozvanu francusku meringue.
- Oblikujte je na papiru za pečenje i pecite 1 sat na 150 stupnjeva, dok se ne posuši i postane hrskava. Sredina torte bi trebala biti malo tanja kako biste dobili "gnjezdast" oblik.
- Kad se ohladi, nadjenite je tučenim vrhnjem i svježim jagodama.
Za našeg blogera Dinu jagode su kraljice proljeća i tržnice