gastro postao
Zanimljivost ove torte jest to što je ime dobila po slavnoj ruskoj balerini, ali nije nastala u njenoj rodnoj Rusiji, već na Novom Zelandu tijekom jednog od njenih posjeta i otad je dio njihove tradicionalne kuhinje
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 665
Potrebno vam je
- 3 kom bjelanjak kokošji
- 170 g šećer, kristal
- 1 mala žlica gustin
- 0.50 mala žlica jabučni ocat
- 200 ml vrhnje za šlag
- 1 mala žlica aroma gorkog badema
- 1.50 dl čokoladna glazura
- 850 g kompot od ananasa
Priprema
- Pećnicu ugrijte na 110°C. Izmiksajte bjelanjke u čvrst snijeg. Postupno umiksajte šećer pa ocat te škrobno brašno. Na veliki lim za pečenje stavite papir za pečenje. Na njemu iscrtajte krug. Stavite smjesu u slastičarsku vrećicu i istiskujte unutar kruga tako da sredinu ustavite praznu. Pecite oko sat vremena.
- Isključite pećnicu i ostavite da se hladi u pećnici još barem jedan sat. Izmiksajte vrhnje s aromom badema u šlag. Ohlađenu koru napunite tučenim vrhnjem i ananasom. Prelijte čokoladnom glazurom.
Izvor Skuhatćute