Recepti 03. listopada 2014.

Pavlova s ananasom

gastro postao gastro.24sata.hr
Zanimljivost ove torte jest to što je ime dobila po slavnoj ruskoj balerini, ali nije nastala u njenoj rodnoj Rusiji, već na Novom Zelandu tijekom jednog od njenih posjeta i otad je dio njihove tradicionalne kuhinje

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 665

Potrebno vam je

  • 3 kom bjelanjak kokošji
  • 170 g šećer, kristal
  • 1 mala žlica gustin
  • 0.50 mala žlica jabučni ocat
  • 200 ml vrhnje za šlag
  • 1 mala žlica aroma gorkog badema
  • 1.50 dl čokoladna glazura
  • 850 g kompot od ananasa

Priprema

  1. Pećnicu ugrijte na 110°C. Izmiksajte bjelanjke u čvrst snijeg. Postupno umiksajte šećer pa ocat te škrobno brašno. Na veliki lim za pečenje stavite papir za pečenje. Na njemu iscrtajte krug. Stavite smjesu u slastičarsku vrećicu i istiskujte unutar kruga tako da sredinu ustavite praznu. Pecite oko sat vremena.
  2. Isključite pećnicu i ostavite da se hladi u pećnici još barem jedan sat. Izmiksajte vrhnje s aromom badema u šlag. Ohlađenu koru napunite tučenim vrhnjem i ananasom. Prelijte čokoladnom glazurom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.