Recepti 03. listopada 2014.

Pečena Aljaska

gastro postao gastro.24sata.hr
Kolač od biskvita i sladoleda zapečen s kremom od bjelanjaka

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 642

Potrebno vam je

  • 1 l sladoled od jagode
  • 1 kom maslac, neslani
  • 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.25 mala žlica sol
  • 3 kom jaje kokošje
  • 1 žlica limunov sok
  • 0.50 mala žlica limunova korica
  • 0.25 mala žlica alkoholni ocat
  • 4 kom bjelanjak kokošji
  • 10 šalica šećer, kristal

Priprema

  1. Obložite kalup za tortu plastičnom folijom pa unutra stavite sladoled i ponovno zaledite. Ugrijte pećnicu na 160°C.
  2. Namastite kalup za tortu maslacem i ostavite sa strane. Za biskvit pomiješajte brašno i sol. U drugoj posudi istucite šećer i jaja. Umiješajte limunov sok i koru pa dodajte u smjesu s brašnom. Ulijte u kalup i pecite 25 minuta.
  3. Napravite kremu od bjelanjaka. Ugrijte pećnicu na 220°C. Pomiješajte ocat i bjelanjke te miksajte minutu pa dodajte šećer. Još izmiješajte dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu.
  4. Stavite biskvit na lim za pečenje obložen papirom. Preko stavite sladoled i maknite foliju. Sve premažite kremom i pecite pet minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.