gastro postao
Kolač od biskvita i sladoleda zapečen s kremom od bjelanjaka
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 642
Potrebno vam je
- 1 l sladoled od jagode
- 1 kom maslac, neslani
- 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.25 mala žlica sol
- 3 kom jaje kokošje
- 1 žlica limunov sok
- 0.50 mala žlica limunova korica
- 0.25 mala žlica alkoholni ocat
- 4 kom bjelanjak kokošji
- 10 šalica šećer, kristal
Priprema
- Obložite kalup za tortu plastičnom folijom pa unutra stavite sladoled i ponovno zaledite. Ugrijte pećnicu na 160°C.
- Namastite kalup za tortu maslacem i ostavite sa strane. Za biskvit pomiješajte brašno i sol. U drugoj posudi istucite šećer i jaja. Umiješajte limunov sok i koru pa dodajte u smjesu s brašnom. Ulijte u kalup i pecite 25 minuta.
- Napravite kremu od bjelanjaka. Ugrijte pećnicu na 220°C. Pomiješajte ocat i bjelanjke te miksajte minutu pa dodajte šećer. Još izmiješajte dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu.
- Stavite biskvit na lim za pečenje obložen papirom. Preko stavite sladoled i maknite foliju. Sve premažite kremom i pecite pet minuta.
Izvor Skuhatćute