Recepti 13. listopada 2014.

Pečena krema s rižom

Pečena krema s rižom
gastro postao gastro.24sata.hr
Riža i grožđice u ukusnoj kremastoj slastici

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 264

Potrebno vam je

  • 185 g riža, polirana (ili brašno )
  • 3 žlica grožđice
  • 3 kom jaje kokošje
  • 600 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 3 žlica šećer, u prahu
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva C.
  2. Jednolitrenu vatrostalnu posudu premažite otopljenim maslacem i stavite je u posudu za pečenje dopola napunjenu vodom. Stavite 1 šalicu (185 g) kuhane riže i 3 žlice grožđica u vatrostalnu posudu.
  3. Pomiješajte 3 lagano umućena jaja, 2,5 šalice punomasnog mlijeka, 1 žličicu ekstrakta vanilije i 3 žlice šećera u prahu, te prelijte preko riže i grožđica.
  4. Pecite 30 minuta, zatim lagano promiješajte vilicom. Pecite još 30 minuta ponovno miješajte(ako želite, pospite površinu mljevenim muškatnim oraščićem). Pecite još 20 minuta dok se krema ne stvrdne. Poslužite toplo ili hladno. Napomena: 4 žlice sirove riže dat će 1 šalicu kuhane. Koristite rižu kratkog ili dugog zrna.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.