Recepti 1270 prikaza 13. listopada 2014.

Pečeni bakalar s rajčicama i sirom

Pečeni bakalar s rajčicama i sirom
gastro postao gastro.24sata.hr
Bakalar na drugačiji način koji će vas osvojiti bogatstvom okusa

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 152

Potrebno vam je

  • 2 filet bakalar
  • 2 žlica limunov sok
  • worchester umak
  • 2 kom luk ,crveni
  • 100 g gljive miješane, razne
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 2 kom rajčica, crvena
  • maslac, slani
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 50 ml vino bijelo
  • 125 ml sok od rajčice (konzerv. slani)
  • 50 ml vrhnje za kuhanje
  • 1 žlica likeri (prosjek)
  • origano
  • bosiljak, vezica
  • 75 g mozzarella
  • 2 žlica peršin, list

Priprema

  1. Riblje filete stavite u posudu i poprskajte limunovim sokom i s malo Worcester umaka. Stavite u hladnjak na 10 minuta.
  2. Ogulite luk, narežite ga na kolutove. Gljive narežite na tanke ploške i poprskajte s malo limunova soka. Tikvicu također narežite na ploške. Narežite rajčice.
  3. Maslacem namažite posudu za mikrovalnu pećnicu. Ribu narežite na manje komade. Ribu i povrće slažite u slojevima u posudu, a svaki sloj začinite solju i paprom.
  4. U malenoj zdjeli pomiješajte vino, sok od rajčice, vrhnje, Pernod liker, svježe nasjeckani origano ili mažuran i svježe nasjeckani bosiljak prema ukusu. Izlijte na ribu i povrće. Narežite sir i složite ga na vrh.
  5. Pokrijte i pecite u mikrovalnoj pećnici 10-15 minuta na visokoj temperaturi, dok se sir ne rastopi, a riba i povrće skuhaju. Pospite nasjeckanim peršinom i odmah poslužite.

Bakalar na drugačiji način koji će vas osvojiti bogatstvom okusa

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.