Ovaj pečeni batat najbolji je prilog koji ćeš ikad probati!
Hrskav izvana s mekom sredinom, savršeno začinjen maslacem, maslinovim uljem, češnjakom i parmezanom - ovaj pečeni batat zaista je san snova! Nekima dovoljan i kao glavno jelo, ali savršen i kao prilog, s njim ne možeš pogriješiti!
Ako se pitaš kako ih i ti kod svoje kuće možeš napraviti ovako fantastičnima, samo slijedi recept i brzo ćeš 'omastiti brk'!
Ne gasi ekran dok kuham
Pečeni batat
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Batat
3
kom
Maslinovo ulje
2
žlica
Sol
0,50
žličica
Crni papar
0,25
žličica
Češnjak
2
režanj
Parmezan
30
g
Ružmarin
Postupak
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje postavit ćeš na srednju visinu.
Narezani krumpir, ulje, sol i papar stavi u jednu veliku zdjelu i dobro promiješaj. Zatim prebaci batat na lim za pečenje i rasporedi ga tako da bude u jednom sloju. Na lim za pečenje po želji dodaj i malo maslaca.
Peci 15 minuta. Preokreni batat ravnom lopaticom i peci dok ne porumeni i omekša, još oko 10 minuta.
Izvadi lim za pečenje iz pećnice. Pospi krumpir češnjakom i polovicom sira i promiješaj. Preostali sir zatim ponovno pospi po krumpiru. Peci dok sir ne omekša i rastopi se, oko minutu do dvije.
Pečeni batat pospi sitno nasjeckanim ružmarinom i uživaj u ručku...