Recepti 13. listopada 2014.

Pečeni makaroni s ricottom

gastro postao gastro.24sata.hr
Za ovaj recept najbolje je upotrijebiti čvrste zrele rajčice, a makarone možete zamijeniti drugom tjesteninom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1128

Potrebno vam je

  • 625 g rajčica, crvena
  • 6 list list bosiljka
  • 60 ml ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 250 g ricotta
  • 500 g makaroni
  • 250 g salama, trajna ( milanska i sl. )
  • 125 g parmezan
  • 200 g dimljeni sir provolone

Priprema

  1. Blanširajte rajčice minutu u velikoj posudi kipuće vode pa ih stavite pod hladnu vodu. Ogulite, raspolovite i istisnite što je moguće više sjemenki. Narežite.
  2. Stavite u posudu na srednju vatru s bosiljkom, pola ulja, češnjakom, solju i paprom. Poklopite i kuhajte 30 minuta. Protisnite ricottu kroz cjedilo.
  3. U velikoj posudi zasoljene kipuće vode kuhajte tjesteninu pola vremena označenog na ambalaži. Dobro ocijedite i stavite u zdjelu s ricottom. Temeljito promiješajte.
  4. Stavite sloj tjestenine i ricotte na dno nauljene vatrostalne posude pa prekrijte slojevima pikantne salame i sira te tako dok ne potrošite sastojke. Pospite parmezanom i pecite na 180°C oko pet-deset minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.