gastro postao
Za ovaj recept najbolje je upotrijebiti čvrste zrele rajčice, a makarone možete zamijeniti drugom tjesteninom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1128
Potrebno vam je
- 625 g rajčica, crvena
- 6 list list bosiljka
- 60 ml ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 250 g ricotta
- 500 g makaroni
- 250 g salama, trajna ( milanska i sl. )
- 125 g parmezan
- 200 g dimljeni sir provolone
Priprema
- Blanširajte rajčice minutu u velikoj posudi kipuće vode pa ih stavite pod hladnu vodu. Ogulite, raspolovite i istisnite što je moguće više sjemenki. Narežite.
- Stavite u posudu na srednju vatru s bosiljkom, pola ulja, češnjakom, solju i paprom. Poklopite i kuhajte 30 minuta. Protisnite ricottu kroz cjedilo.
- U velikoj posudi zasoljene kipuće vode kuhajte tjesteninu pola vremena označenog na ambalaži. Dobro ocijedite i stavite u zdjelu s ricottom. Temeljito promiješajte.
- Stavite sloj tjestenine i ricotte na dno nauljene vatrostalne posude pa prekrijte slojevima pikantne salame i sira te tako dok ne potrošite sastojke. Pospite parmezanom i pecite na 180°C oko pet-deset minuta.
Izvor Skuhatćute