Recepti 26. ožujka 2016.

Pečeni odojak s tajnim umakom

Odojak
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusno pečenje upotpunit će umak od začina

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 606

Potrebno vam je

  • 3000 g svinjetina, mršava
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • češnjak u prahu
  • 2 dl ulje suncokretovo
  • 50 g origano
  • 4 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 1 kom limeta
  • 2 žlica vinski ocat
  • 6 režanj češnjak
  • 1 žlica senf
  • čili u prahu

Priprema

  1. Najprije pripravite umak mojo: Zgnječite glavicu češnjaka, dodajte origano, sok od naranči i limete, ulje, kvasinu, senf, sol, papar i prstohvat čilija u prahu. Dobro promiješajte.
  2. Meso odojka posolite i natrljate paprom i češnjakom u prahu.
  3. Prelijte meso s dijelom umaka i pecite 2 do 3 sata u pećnici ugrijanoj na 200 stupnjeva C povremeno podlijevajući sokom od pečenja.

Ukusno pečenje upotpunit će umak od začina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.