gastro postao
Ukusno pečenje upotpunit će umak od začina
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 606
Potrebno vam je
- 3000 g svinjetina, mršava
- sol
- svježe mljeveni papar
- češnjak u prahu
- 2 dl ulje suncokretovo
- 50 g origano
- 4 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 1 kom limeta
- 2 žlica vinski ocat
- 6 režanj češnjak
- 1 žlica senf
- čili u prahu
Priprema
- Najprije pripravite umak mojo: Zgnječite glavicu češnjaka, dodajte origano, sok od naranči i limete, ulje, kvasinu, senf, sol, papar i prstohvat čilija u prahu. Dobro promiješajte.
- Meso odojka posolite i natrljate paprom i češnjakom u prahu.
- Prelijte meso s dijelom umaka i pecite 2 do 3 sata u pećnici ugrijanoj na 200 stupnjeva C povremeno podlijevajući sokom od pečenja.
Ukusno pečenje upotpunit će umak od začina