Recepti 17. travnja 2016.

Pečeno pile s češnjakom

Pečeno pile s češnjakom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kulinarsko umijeće Gennaro Contaldo je pekao u nekim od najpopularnijih londonskih restorana, a prije 15 godina otvorio je i restoran s vlastitim potpisom Passione (strast), koji je 2005. bio proglašen najboljim talijanskim restoranom u Londonu.

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1232

Potrebno vam je

  • 1 kom češnjak
  • 5 list kadulja
  • 2 grančica ružmarin
  • 1 šaka menta
  • 1 šaka mažuran
  • 2 kom limun
  • 100 g maslac, neslani
  • 1500 g pile (cijelo, prosjek )
  • 0.50 čaša vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 1 čaša pileći temeljac
  • 4 kom mrkva, crvena
  • 500 g krumpir, zreli

Priprema

  1. Glavicu češnjaka pecite u pećnici 15 minuta. Izmiješajte očišćeni češnjak i maslac s nasjeckanim začinskim biljem, sokom od jednog limuna, solju i paprom. Dobro premažite pile, a unutrašnjost pileta ispunite polovicama limuna.
  2. U vatrostalnu posudu stavite mrkvu narezanu na trake, krumpir i pile. Začinite pile solju i paprom te maslinovim uljem. Sve zalijte vinom. Prekrijte aluminijskom folijom pa pecite oko sat i pol na 220°C. Pecite bez folije 20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.