gastro postao
Savršeni izbor za ručak vikendom, pripremite pile i pustite pećnicu da odradi ostatak posla
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 9
Potrebno vam je
- 1 kom pile (cijelo, prosjek )
- 2 žlica senf
- 1 mala žlica slatka paprika
- 4 kom krumpijer
- 2 kom mrkva, crvena
- 100 g celer, korijen
- 1 kom luk ,crveni
- 1 grančica ružmarin
- ulje maslinovo
- ulje, biljno
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Izmiješajte u posudi senf, crvenu papriku, maslinovo i obično ulje te začinite solju i paprom. Začinite dobro i pile te ga stavite na sredinu posude za pečenje pa ga sa svih strana premažite pripremljenim umakom.
- Krumpir, luk, celer i mrkvu očistite, operite pa narežite. U zdjeli izmiješajte maslinovo i obično ulje, sol i papar te nasjeckane listiće svježeg ružmarina. Tome dodajte narezano povrće, sve izmiješajte i poslažite u posudu za pečenje oko pileta.
- Povrće podlijte s malo vode te sve pecite oko sat vremena na 220°C.
Izvor Skuhatćute