Recepti 13. listopada 2014.

Pečeno pile s povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Savršeni izbor za ručak vikendom, pripremite pile i pustite pećnicu da odradi ostatak posla

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 9

Potrebno vam je

  • 1 kom pile (cijelo, prosjek )
  • 2 žlica senf
  • 1 mala žlica slatka paprika
  • 4 kom krumpijer
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 100 g celer, korijen
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 grančica ružmarin
  • ulje maslinovo
  • ulje, biljno
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Izmiješajte u posudi senf, crvenu papriku, maslinovo i obično ulje te začinite solju i paprom. Začinite dobro i pile te ga stavite na sredinu posude za pečenje pa ga sa svih strana premažite pripremljenim umakom.
  2. Krumpir, luk, celer i mrkvu očistite, operite pa narežite. U zdjeli izmiješajte maslinovo i obično ulje, sol i papar te nasjeckane listiće svježeg ružmarina. Tome dodajte narezano povrće, sve izmiješajte i poslažite u posudu za pečenje oko pileta.
  3. Povrće podlijte s malo vode te sve pecite oko sat vremena na 220°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.