Recepti 13. listopada 2014.

Penne s pestom od bosiljka

Penne-s-pestom-od-bosiljka
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pesto od bosiljka obogatite orasima, češnjakom i dimljenim tofuom (ili sirom)

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 598

Potrebno vam je

  • 500 g penne, integralne
  • 4 l voda
  • 0.50 mala žlica sol
  • 2 šalica bosiljak, vezica
  • 1 šalica orah, sirovi
  • 0.50 šalica tofu, dimljeni
  • 1 režanj češnjak
  • 3 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Operite i osušite bosiljak te odvojite stabiljke.
  2. U mikseru usitnite lišće te dodajte orahe, sir, češnjak i ulje. Dobit ćete šalicu i pol ukusnog pesta kojeg možete tjedan dana čuvati u staklenci.
  3. Stavite penne u posoljenu kipuću vodu i kuhajte ih 15 minuta.
  4. Procijedite i isperite hladnom vodom. Prelijte pestom.

Izvor www.makronova.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.