gastro postao
Pesto od bosiljka obogatite orasima, češnjakom i dimljenim tofuom (ili sirom)
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 598
Potrebno vam je
- 500 g penne, integralne
- 4 l voda
- 0.50 mala žlica sol
- 2 šalica bosiljak, vezica
- 1 šalica orah, sirovi
- 0.50 šalica tofu, dimljeni
- 1 režanj češnjak
- 3 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Operite i osušite bosiljak te odvojite stabiljke.
- U mikseru usitnite lišće te dodajte orahe, sir, češnjak i ulje. Dobit ćete šalicu i pol ukusnog pesta kojeg možete tjedan dana čuvati u staklenci.
- Stavite penne u posoljenu kipuću vodu i kuhajte ih 15 minuta.
- Procijedite i isperite hladnom vodom. Prelijte pestom.
Izvor www.makronova.hr