Recepti 13. listopada 2014.

Pesto genovese na bruschettama

gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite pesto genovese da dobijete savršene bruschette

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 374

Osnovni sastojci

  • 10 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 10 kriška tvrdi sir

Potrebno vam je

  • 150 ml ulje maslinovo
  • 30 g pinjoli
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom bosiljak, vezica
  • 1 kom peršin, korijen s lišćem
  • 30 g parmezan
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Narežite kruh na kriške i prepržite u pećnici ili tosteru dok ne postane hrskav. Na još topli kruh složite ploške sira.
  2. Umak pripremite tako da u električnoj sjeckalici ili mužaru pomiješate sve navedene sastojke osim maslinova ulja. Ulje postupno dodajte izmiksanom umaku dok ne dobijete umak gustoće majoneze.
  3. Rajčice operite i narežite na ploške. Na svaku plošku sira stavite kolut rajčice i premažite je gustim umakom. Ukrasite bosiljkom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.