gastro postao
Iskoristite pesto genovese da dobijete savršene bruschette
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 374
Osnovni sastojci
- 10 kriška kruh pšenični, bijeli
- 2 kom rajčica, crvena
- 10 kriška tvrdi sir
Potrebno vam je
- 150 ml ulje maslinovo
- 30 g pinjoli
- 2 režanj češnjak
- 1 kom bosiljak, vezica
- 1 kom peršin, korijen s lišćem
- 30 g parmezan
- sol
- papar
Priprema
- Narežite kruh na kriške i prepržite u pećnici ili tosteru dok ne postane hrskav. Na još topli kruh složite ploške sira.
- Umak pripremite tako da u električnoj sjeckalici ili mužaru pomiješate sve navedene sastojke osim maslinova ulja. Ulje postupno dodajte izmiksanom umaku dok ne dobijete umak gustoće majoneze.
- Rajčice operite i narežite na ploške. Na svaku plošku sira stavite kolut rajčice i premažite je gustim umakom. Ukrasite bosiljkom.
Izvor Skuhatćute