Recepti 23. listopada 2015.

Phali od povrća

phali
foto: Goran Jakuš
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalni gruzijski zalogaji “na brzinu”, stariji od modernoga fast-fooda

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 25

Potrebno vam je

  • 800 g špinat
  • 400 g kupus glavati, bijeli
  • 1 šaka orah, suhi
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 1 vezica korijander, svježi
  • sol
  • papar
  • 1 mala žlica Hmeli suneli
  • 1 kom šipak

Priprema

  1. Očistiti kupus, rastaviti ga i prokuhati u velikom loncu 10 minuta dok ne omekša, odcjediti na cjediljku.
  2. Špinat očistiti, kuhati 2-3 min, dobro stisnuti rukama da se ocijedi tekućina.
  3. Orahe samljeti u stroju za mljevenje mesa, narezati sitno češnjak i dodati u sve to nasjeckani korijander.
  4. U stroju za mljevenje mesa samljeti špinat, kupus. Ukoliko je ostalo još vode iscijediti preko gaze/guste cjediljke. Dodati orahe, češnjak, korijander, hmeli suneli, papar sol po svom ukusu. Umiješati zrna šipka, dio ostaviti.
  5. Od smjese napraviti male kuglice i ukrasiti i zrnima šipkaHmeli suneli je mješavina začina koju možete kupiti u dućanu s ruskim/kavkaskim proizvodima.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.