gastro postao
Tradicionalni gruzijski zalogaji “na brzinu”, stariji od modernoga fast-fooda
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 25
Potrebno vam je
- 800 g špinat
- 400 g kupus glavati, bijeli
- 1 šaka orah, suhi
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 1 vezica korijander, svježi
- sol
- papar
- 1 mala žlica Hmeli suneli
- 1 kom šipak
Priprema
- Očistiti kupus, rastaviti ga i prokuhati u velikom loncu 10 minuta dok ne omekša, odcjediti na cjediljku.
- Špinat očistiti, kuhati 2-3 min, dobro stisnuti rukama da se ocijedi tekućina.
- Orahe samljeti u stroju za mljevenje mesa, narezati sitno češnjak i dodati u sve to nasjeckani korijander.
- U stroju za mljevenje mesa samljeti špinat, kupus. Ukoliko je ostalo još vode iscijediti preko gaze/guste cjediljke. Dodati orahe, češnjak, korijander, hmeli suneli, papar sol po svom ukusu. Umiješati zrna šipka, dio ostaviti.
- Od smjese napraviti male kuglice i ukrasiti i zrnima šipka
Hmeli suneli je mješavina začina koju možete kupiti u dućanu s ruskim/kavkaskim proizvodima.