gastro postao
                                            
                                        
                                    Turski specijalitet najčešće se priprema s mesom, no i sa sirom ove pogačice postaju vrlo slasni zalogajčići
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 2678
Tijesto
- 1 šalica voda
 - 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
 - 10 g kvasac, svježi
 - 1 mala žlica sol
 - 3.50 šalica pšenično brašno, bijelo
 
Nadjev
- 1 šalica feta sir
 - 1 šalica mozzarella
 - 1 šalica gouda punomasni
 - 0.50 vezica peršin, list
 - 1 mala žlica čili u prahu
 - 2 kom jaje kokošje
 - 1 mala žlica crvena paprika
 - papar
 
Potrebno vam je
- 1 šalica voda
 - 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
 - 10 g kvasac, svježi
 - 1 mala žlica sol
 - 3.50 šalica pšenično brašno, bijelo
 - 1 šalica feta sir
 - 1 šalica mozzarella
 - 1 šalica gouda punomasni
 - 0.50 vezica peršin, list
 - 1 mala žlica čili u prahu
 - 2 kom jaje kokošje
 - 1 mala žlica crvena paprika
 - papar
 
Priprema
- Izmiješamo sve sastojke za tijesto i umijesimo ga tako da bude mekano. Ostavimo ga da odstoji 30 minuta.
 - Pomiješamo sve sireve, dodamo im chilli, mljevenu papriku, peršin te sol i papar. Umiješamo umućena jaja.
 - Tijesto podijelimo u kugle veličine šake. Razvaljamo svaku i nadjenemo pripremljenim nadjevom od sira. Savijemo rubove tijesta.
 - Pečemo u limu za pečenje na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.
 
Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'