Recepti 13. listopada 2014.

Pikanti krumpiri

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 8 kom krumpir, zreli
  • 150 g grah, šareni
  • 1 žlica soja umak
  • 3 kom rajčica, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 žličica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 režanj češnjak
  • 0.50 žlica krušne mrvice
  • peršin, list
  • sol
  • 1 kom čili papričica
  • 1 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Krumpir temeljito operite i skuhajte u malo slane vode. Prerežite ih po dužini, ali ne do kraja i sredinu izdubite žlicom te zgnječite vilicom.
  2. Za nadjev na ulju pirjajte sitno sjeckani luk, naribanu mrkvu, češnjak te dodajte kuhani grah, ljutu papričicu očišćenu od sjemenki, sojin umak, koncentrat i rajčice pa pirjajte dok se ne zgusne.
  3. Prema potrebi, ako je smjesa prerijetka, umiješajte krušne mrvice te začinite solju, paprom i sitno sjeckanim peršinom. Nadjenite krumpire i zapecite kratko u pećnici.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.