gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 8 kom krumpir, zreli
- 150 g grah, šareni
- 1 žlica soja umak
- 3 kom rajčica, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 1 žličica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 režanj češnjak
- 0.50 žlica krušne mrvice
- peršin, list
- sol
- 1 kom čili papričica
- 1 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Krumpir temeljito operite i skuhajte u malo slane vode. Prerežite ih po dužini, ali ne do kraja i sredinu izdubite žlicom te zgnječite vilicom.
- Za nadjev na ulju pirjajte sitno sjeckani luk, naribanu mrkvu, češnjak te dodajte kuhani grah, ljutu papričicu očišćenu od sjemenki, sojin umak, koncentrat i rajčice pa pirjajte dok se ne zgusne.
- Prema potrebi, ako je smjesa prerijetka, umiješajte krušne mrvice te začinite solju, paprom i sitno sjeckanim peršinom. Nadjenite krumpire i zapecite kratko u pećnici.