Nije pesto, nije klasični dresing – ovaj umak je svijet za sebe. Miks svježeg bosiljka, vlasca, češnjaka i origana, sve obogaćeno majonezom i pojačano parmezanom, stvara zeleni koncentrat okusa koji se savršeno sljubljuje s gotovo svim jelima.
Lako se priprema, gotov je za desetak minuta i ne traži kulinarske akrobacije. Možeš ga koristiti kao preljev za salate, sendviče, ribu, jaja, pečeno povrće ili jednostavno kao dip.
Zeleni dodatak uz svaki zalogaj
Ono što ovaj umak čini posebnim nije samo njegova fleksibilnost, već i mogućnost da ga prilagodiš točno kako ti odgovara: više limuna za svježinu, više parmezana za dubinu, više majoneze za mekoću.
Dovoljno je intenzivan da zaokruži jelo, ali i dovoljno nježan da ga ne nadjača. Ako pretjeraš sa začinima, žlica-dvije majoneze sve će fino izravnati. Umak možeš čuvati nekoliko dana u hladnjaku, ali teško da će toliko potrajati.
Bosiljak
Isprobaj i ove izvrsne umake!