gastro postao
Vrlo ukusna i zdrava prirodna delicija - pa tko još nije čuo za sve benefite medvjeđeg luka!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 301
Potrebno vam je
- 350 g pirovo brašno
- 150 g ječmeno brašno
- 1 kom suhi kvasac
- 1 žlica sol
- 2 žlica ulje maslinovo
- 300 ml voda
- 50 g margarin, soft (od biljnih ulja )
- 3 žlica medvjeđi luk
- krupna sol
Priprema
- Pomiješajte suhe sastojke i polako umiješajte ulje i mlaku vodu. Zamijesite kompaktno tijesto i ostavite ga da se diže oko 1 sat.
- Margarin s maslinovim uljem pomiješajte s nekoliko žlica medvjeđeg luka u maslinovom ulju. Ako nemate unaprijed pripremljen medvjeđi luk u maslinovom ulju napravite ga tako da medvjeđi luk sameljete u multipraktiku uz dodatak maslinovog ulja i soli.
- Tijesto razvaljajte i premažite dijelom smjese margarina i medvjeđeg luka u ulju. Preklopite i lagano razvaljajte. Premažite. Ponovite još jednom.
- Tijesto prerežite na pola, narežite na štapiće i nekoliko ih puta zavrnite i izdužite.
- Pećnicu zagrijte na 220°C .
- Zavijutke poslažite na papir za pečenje. Ostavite ih da se dižu još 15-20 minuta. Po želji ih pospite sa soli.
- Pecite oko 25 minuta.
Izvor Slano i slatko od brašna, Maja Kefeček ( Planetopija)