Recepti 18. travnja 2016.

Pikantni zavijuci s medvjeđim lukom

Pikantni-zavijuci-s-medvjeđim-lukom
foto: Maja Danica Pečanić
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrlo ukusna i zdrava prirodna delicija - pa tko još nije čuo za sve benefite medvjeđeg luka!

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 301

Potrebno vam je

  • 350 g pirovo brašno
  • 150 g ječmeno brašno
  • 1 kom suhi kvasac
  • 1 žlica sol
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 300 ml voda
  • 50 g margarin, soft (od biljnih ulja )
  • 3 žlica medvjeđi luk
  • krupna sol

Priprema

  1. Pomiješajte suhe sastojke i polako umiješajte ulje i mlaku vodu. Zamijesite kompaktno tijesto i ostavite ga da se diže oko 1 sat.
  2. Margarin s maslinovim uljem pomiješajte s nekoliko žlica medvjeđeg luka u maslinovom ulju. Ako nemate unaprijed pripremljen medvjeđi luk u maslinovom ulju napravite ga tako da medvjeđi luk sameljete u multipraktiku uz dodatak maslinovog ulja i soli.
  3. Tijesto razvaljajte i premažite dijelom smjese margarina i medvjeđeg luka u ulju. Preklopite i lagano razvaljajte. Premažite. Ponovite još jednom.
  4. Tijesto prerežite na pola, narežite na štapiće i nekoliko ih puta zavrnite i izdužite.
  5. Pećnicu zagrijte na 220°C .
  6. Zavijutke poslažite na papir za pečenje. Ostavite ih da se dižu još 15-20 minuta. Po želji ih pospite sa soli.
  7. Pecite oko 25 minuta.

Izvor Slano i slatko od brašna, Maja Kefeček ( Planetopija)

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.