gastro postao
Marinirajte nježno meso piletine u limunovom soku, ulju i češnjaku uz dodatak začina
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 437
Potrebno vam je
- 500 g pileća krilca
- 500 g pile (crno meso - batak, zabatak)
- 0.50 dl ulje suncokretovo
- 0.50 kom limun
- 3 žlica senf
- 3 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 3 list list bosiljka
Priprema
- Mješavinom ulja, limunovog soka, senfa, protisnutog češnjaka, soli, papra i nasjeckanih listića bosiljka prelijte piletinu i ostavite da odleži u hladnjaku najmanje 2 sata. U par navrata promiješajte.
- Prije pečenja piletinu izvadite iz marinade, malo je ocijediti da marinada ne bi kapala po žaru, a ostatak marinade kratko prokuhajte.
- Ocijeđenu piletinu stavite na zagrijan roštilj pecite je uz prevrtanje i premazivanje marinadom.