Recepti 13. listopada 2014.

Pileća krilca i bataci u limunu

Pileća krilca i bataci u limunu
gastro postao gastro.24sata.hr
Marinirajte nježno meso piletine u limunovom soku, ulju i češnjaku uz dodatak začina

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 437

Potrebno vam je

  • 500 g pileća krilca
  • 500 g pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 0.50 dl ulje suncokretovo
  • 0.50 kom limun
  • 3 žlica senf
  • 3 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 list list bosiljka

Priprema

  1. Mješavinom ulja, limunovog soka, senfa, protisnutog češnjaka, soli, papra i nasjeckanih listića bosiljka prelijte piletinu i ostavite da odleži u hladnjaku najmanje 2 sata. U par navrata promiješajte.
  2. Prije pečenja piletinu izvadite iz marinade, malo je ocijediti da marinada ne bi kapala po žaru, a ostatak marinade kratko prokuhajte.
  3. Ocijeđenu piletinu stavite na zagrijan roštilj pecite je uz prevrtanje i premazivanje marinadom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.