Za samo pola sata pripremi odličan ručak! Pileća prsa iz pećnice, pripremljena na ovaj način, doista su savršena, otkrivamo super recept!
Pileća prsa su česta namirnica na jelovnicima, pristupačna su i više manje ih svi vole. Budući da su toliko zastupljena u prehrani, mogu biti i pomalo dosadnjikava - ako se dobro ne začine i savršeno ne pripreme.
Njabolji recept za pileća prsa iz pećnice
Na sreću, postoji cijeli niz odličnih recepata i ideja, a mi ti danas donosimo recept koji ćeš odmah prepisati i magnetom pričvrstiti za hladnjak. Riječ je o sočnim, dobro začinjenim prsima iz pećnice, koja se peku u komadu.
Ovako pripremljena piletina super ide uz priloge poputrižeili kuhanog povrća, a ostatak možeš staviti u salatu, sendvič ili napuniti njima tortilje. Dobar tek!
Pileća prsa
foto: Alleksana/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Pileća prsa iz pećnice
30 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Pileća prsa
4
kom
Sol
2
žlica
Voda
1
l
Sušeni origano
4
žličica
Češnjak u prahu
4
žličica
Mljevena paprika - slatka
4
žličica
Svježe mljeveni crni papar
1
žličica
Maslinovo ulje
4
žlica
Postupak
U veliku posudu dodaj litru vode i 2 žlice soli pa uroni prsa. Pusti da odstoje barem pola sata. Ako ih odlučiš držati duže, do maksimalno 2 sata, obavezno premjesti posudu u hladnjak.
Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva, a posudu za pečenje obloži masnim papirom.
Izvadi prsa iz vode pa ih posuši papirnatim kuhinjskim ubrusima.
Premjesti prsa u posudu za pečenje i dobro ih obloži maslinovim uljem s obje strane. Pospi svim navedenim začinima i dobro ih utapkaj u meso.
Peci otprilike 25 minuta, a zatim pusti da prsa odstoje još 10 minuta na sobnoj temperaturi prije serviranja.