Recepti Piletina 24. rujna 2025.

Piletina od milijun dolara - slasni priuštivi luksuz

Piletina
15 MIN
35 MIN
8
SREDNJE
piletina od milijun dolara
Piletina od milijun dolara
foto: PlatterJoy/Pinterest
Piletina od milijun dolara omiljeno je jelo s piletinom. Tako raskošno, sočno i ukusno, da ovaj recept moramo podijeliti s tobom

Probaj samo jedan zalogaj ovog sočnog i raskošnog jela i znat ćeš zašto ga toliko volimo! Piletina od milijun dolara, donosno zapečena pileća prsa s premazom od krem sira, posuta cheddarom i panko mrvicama, nevjerojatno je bogata i puna okusa, a pileća prsa ostaju savršeno sočna. 

Pileća prsa, krem sir, cheddar, panko mrvice, mladi luk... čine toliko savršen spoj da ćeš ovo jelo poželjeti jesti baš svaki dan. Piletina od milijun dolara za nas je slastan priuštiv luksuz, a recept je u nastavku!

piletina od milijun dolara | Author: FOODNFOODIE/Pinterest Piletina od milijun dolara foto: FOODNFOODIE/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Piletina od milijun dolara
15 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Slanina 4 kriška
  • Mladi luk 2 kom
  • Krem sir 120 g
  • Listići badema 0,25 šalica
  • Majoneza 2 žlica
  • Cheddar 1 šalica
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Panko mrvice 0,25 šalica
  • Maslac 1 žlica
  • Pileća prsa 4 kom
  • Češnjak u prahu 1 žličica
  • Mljevena slatka paprika 1 žličica
  • Brašno 2 žličica
Postupak
  1. U pećnicu postavi 2 rešetke, jednu u gornju trećinu, drugu u donju trećinu. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva.

    U hradnoj, velikoj tavi u lijevanog željeza ili inoca posloži debele kriške slanie u jednom slooju. Prži na srednjoj vatri, uz povremeno miješanje, odnosno protresanje tave, dok slanina ne postane hrskava - oko 10 minuta.


  2. Tavu makni s vatre i slaninu stavi na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

    Sačuvaj 2 žlice masnoće od pečenja slanine.


  3. Slaninu natrgaj na manje komade, sačuvaj 2 žlice za serviranje. Ostalo dodaj u zdjelicu s narezanim mladim lukom, krem sirom, bademima, majonezom, 3/4 naribanog cheddara, 1/2 žličice soli i 1/2 žličice papra te sve dobro promiješaj.

    U drugoj zdjelici pomiješaj panko mrvice, maslac i preostalu 1/4 šalice naribanog cheddara.


  4. Tavu s 2 žlice masnoće od slanine vrati na srednje jaku vatru. PIletinu osuši papirnatim kuhinjskim ubrusom, nastrljaj češnjakom u prahu, meljevnom papirokm i 2 žličice soli.

    Kad se tava dobro zagrije, kreni je pržiti u masnoći od prženja slanine, bez miješanja, dok s donje strane ne dobije lijepu zlaćanu boju - oko 5 minuta.

    Preokreni pileća prsa i premaži ih mješavinom krem sira. Pospi mješavinom s panko mrvicama.


  5. Piletinu peci na niže postavljenoj rešetki 15 minuta.


  6. U pećnici uključi grill opciju te pleh s piletinom prebaci na gornju rešetku. Peci 3-4 minute, odnosno dok se sir lijepo ne rastopi i zapeče.


  7. PIletinu prebaci na tanjur. Na masnoći, odnosno masnoj tekućini koja je ostala u tavi kratko poprži brašno, 1-2 minute, dok se smjesa ne počne zgušnjavati.


  8. Vrati piletinu u umak ili pak piletinu prelij umakom. Pospi nasjeckanim mladim lukom (zeleni dio) i sa sačuvane 2 žlice natrgane popržene slanine.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

367 kcal

18 %

MASTI

24,00 g

33 %

KOLESTEROL

0,13 g

0 %

UH

4,00 g

1 %

PROTEINI

33,00 g

66 %

Piletina od milijun dolara najbolje ide uz pečeni ili pire krumpir, i finu zelenu salatu. Ako ti slučajno ostane koji komad, možeš ga čuvati u hladnjaku, u dobro poklopljenoj posudi, do 4 dana.

Isprobaj i ova fora jela s piletinom. Sva su brza, jednostavna i jako, jako fina!

toskanske pileće mesne okruglice s njokima Možda vas zanima... Toskanske pileće mesne okruglice s njokima Recepti Piletina na francuski Možda vas zanima... Ukusna ideja za ručak - sočna piletina na francuski Recepti alfredo piletina, alfredo tjestenina Možda vas zanima... ALFREDO PILETINA Ručak gotov za manje od pola sata Recepti tjestenina s piletinom i pestom Možda vas zanima... Uživaj u prefinoj tjestenini s piletinom i pestom Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.