Piletina od milijun dolara omiljeno je jelo s piletinom. Tako raskošno, sočno i ukusno, da ovaj recept moramo podijeliti s tobom
Probaj samo jedan zalogaj ovog sočnog i raskošnog jela i znat ćeš zašto ga toliko volimo! Piletina od milijun dolara, donosno zapečena pileća prsa s premazom od krem sira, posuta cheddarom i panko mrvicama, nevjerojatno je bogata i puna okusa, a pileća prsa ostaju savršeno sočna.
Pileća prsa, krem sir, cheddar, panko mrvice, mladi luk... čine toliko savršen spoj da ćeš ovo jelo poželjeti jesti baš svaki dan. Piletina od milijun dolara za nas je slastan priuštiv luksuz, a recept je u nastavku!
Piletina od milijun dolara
foto: FOODNFOODIE/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Piletina od milijun dolara
15 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
Slanina
4
kriška
Mladi luk
2
kom
Krem sir
120
g
Listići badema
0,25
šalica
Majoneza
2
žlica
Cheddar
1
šalica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Panko mrvice
0,25
šalica
Maslac
1
žlica
Pileća prsa
4
kom
Češnjak u prahu
1
žličica
Mljevena slatka paprika
1
žličica
Brašno
2
žličica
Postupak
U pećnicu postavi 2 rešetke, jednu u gornju trećinu, drugu u donju trećinu. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva.
U hradnoj, velikoj tavi u lijevanog željeza ili inoca posloži debele kriške slanie u jednom slooju. Prži na srednjoj vatri, uz povremeno miješanje, odnosno protresanje tave, dok slanina ne postane hrskava - oko 10 minuta.
Tavu makni s vatre i slaninu stavi na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
Sačuvaj 2 žlice masnoće od pečenja slanine.
Slaninu natrgaj na manje komade, sačuvaj 2 žlice za serviranje. Ostalo dodaj u zdjelicu s narezanim mladim lukom, krem sirom, bademima, majonezom, 3/4 naribanog cheddara, 1/2 žličice soli i 1/2 žličice papra te sve dobro promiješaj.
U drugoj zdjelici pomiješaj panko mrvice, maslac i preostalu 1/4 šalice naribanog cheddara.
Tavu s 2 žlice masnoće od slanine vrati na srednje jaku vatru. PIletinu osuši papirnatim kuhinjskim ubrusom, nastrljaj češnjakom u prahu, meljevnom papirokm i 2 žličice soli.
Kad se tava dobro zagrije, kreni je pržiti u masnoći od prženja slanine, bez miješanja, dok s donje strane ne dobije lijepu zlaćanu boju - oko 5 minuta.
Preokreni pileća prsa i premaži ih mješavinom krem sira. Pospi mješavinom s panko mrvicama.
Piletinu peci na niže postavljenoj rešetki 15 minuta.
U pećnici uključi grill opciju te pleh s piletinom prebaci na gornju rešetku. Peci 3-4 minute, odnosno dok se sir lijepo ne rastopi i zapeče.
PIletinu prebaci na tanjur. Na masnoći, odnosno masnoj tekućini koja je ostala u tavi kratko poprži brašno, 1-2 minute, dok se smjesa ne počne zgušnjavati.
Vrati piletinu u umak ili pak piletinu prelij umakom. Pospi nasjeckanim mladim lukom (zeleni dio) i sa sačuvane 2 žlice natrgane popržene slanine.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
367 kcal
18 %
MASTI
24,00 g
33 %
KOLESTEROL
0,13 g
0 %
UH
4,00 g
1 %
PROTEINI
33,00 g
66 %
Piletina od milijun dolara najbolje ide uz pečeni ili pire krumpir, i finu zelenu salatu. Ako ti slučajno ostane koji komad, možeš ga čuvati u hladnjaku, u dobro poklopljenoj posudi, do 4 dana.
Isprobaj i ova fora jela s piletinom. Sva su brza, jednostavna i jako, jako fina!