Recepti Tjestenina 03. rujna 2025.

Uživaj u prefinoj tjestenini s piletinom i pestom

Tjestenina
10 MIN
20 MIN
4
JEDNOSTAVNO
tjestenina s piletinom i pestom
Tjestenina s piletinom i pestom
foto: Joyous Apron/Pinterest
Pola sata, nula drame i bogat, aromatičan umak koji obavija svaki komadić tjestenine. Možda ti ostane i za sutra, ali nemoj računati na to

Pesto je jedan od onih sastojaka koji ti u hladnjaku stoji za "ne daj Bože", a zapravo je prijatelj u prvim redovima kad nemaš ni vremena ni volje. U ovom receptu, tjestenina s piletinom i pestom, je zvijezda – ne kao ukras, nego kao baza umaka koji je kremast, pun, bogat, a svejedno lagan.

S piletinom, vrhnjem, parmezanom i penne tjesteninom, ovo jelo je sve što tražiš kad želiš nešto brzo, konkretno i stvarno fino.

kuhanje tjestenine Možda vas zanima... Zašto chefovi čuvaju vodu u kojoj se kuhala tjestenina? Špajza

Sve u jednoj tavi, bez komplikacija

Cijeli postupak traje pola sata, bez nepotrebnih komplikacija, u jednoj tavi. Ono što ovo jelo čini još boljim je to što se i hladno jede s guštom. Dobro funkcionira "za ponijeti", ali i kao brzi ručak kad dođeš doma kasno i gladan.

Možeš koristiti kupovni pesto, ali pazi na okus – on određuje cijeli ton jela. Od tjestenine – penne su standard, ali i farfalle funkcioniraju jednako dobro. I da, parmezan neka bude "pravi", ne iz vrećice. On zaokružuje cijelu stvar.

Recept za tjesteninu s piletinom i pestom je u nastavku...

tjestenina s piletinom i pestom | Author: Joyous Apron/Pinterest Tjestenina s piletinom i pestom foto: Joyous Apron/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Tjestenina s piletinom i pestom
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Pileća prsa - file 2 kom
  • Sol
  • Češnjak 4 režanj
  • Chili pahuljice 0,25 žličica
  • Voda 1,75 šalica
  • Vrhnje za kuhanje 0,75 šalica
  • Penne 225 g
  • Parmezan 0,50 šalica
  • Pesto od bosiljka 0,66 šalica
  • Svježi bosiljak
Postupak
  1. U većoj tavi zagrij maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj piletinu narezanu na komade od 2–3 cm, posoli s ¾ žličice soli i peci 4–5 minuta, povremeno miješajući, dok ne dobije boju i ne bude pečena do kraja (ili dok unutarnja temperatura ne dosegne 71°C). Izvadi je i ostavi sa strane.


  2. U istu tavu dodaj sitno nasjeckani češnjak i čili pahuljice. Prži kratko, oko 30 sekundi, dok ne zamirišu. Ulij vodu i vrhnje, dodaj ½ žličice soli i pusti da zavrije. Dodaj penne i kuhaj 8–10 minuta, dok tjestenina ne omekša, a tekućina se pretvori u umak. Povremeno promiješaj.


  3. Umiješaj naribani parmezan i piletinu, miješaj dok se sir ne otopi, a piletina ponovno ne ugrije (oko 2 minute). Makni s vatre i umiješaj pesto. Ako ti se čini pregusto, dodaj još malo vode, žlicu po žlicu, dok ne dobiješ željenu kremoznost. Po potrebi dodatno posoli. Po želji posluži s bosiljkom.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

786 kcal

39 %

MASTI

46,00 g

63 %

KOLESTEROL

0,14 g

0 %

UH

46,00 g

16 %

PROTEINI

43,00 g

86 %

Isprobaj i ove recepte s tjesteninom u glavnoj ulozi:

Pesto Možda vas zanima... Kako napraviti savršen pesto od bosiljka Recepti Skuhaj kremastu tjesteninu s pancetom i kukuruzom Možda vas zanima... Skuhaj kremastu tjesteninu s pancetom i kukuruzom Recepti Feta pasta Možda vas zanima... Feta pasta - za dane kad ti se baš i ne da kuhati Recepti Možda vas zanima... Slasna tjestenina s rajčicama gotova za 10 minuta? Da, moguće je! Native sadržaj

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.