Recepti 13. listopada 2014.

Pileća prsa s kestenom i pancetom i divljom rižom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ne propustite u sezoni kestena napraviti ih u kombinaciji s piletinom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 327

Potrebno vam je

  • 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • 150 g kesten
  • 100 g panceta
  • 200 g riža, divlja
  • sol
  • papar
  • 50 g maslac, neslani
  • 1 dl umak od pečenke
  • 50 g luk ,crveni
  • 50 g peršin, list
  • 100 ml vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Kestene i luk izrežemo na sitne kockice. Na maslinovom ulju prepržimo luk i dodamo kestene te začinimo soli, paprom, peršinom i vrhnja za kuhanje te smjesu pirjamo par minuta..
  2. Nožem napravimo džep u pilećem fileu, napunimo prethodno napravljenom smjesom. Cijeli file obmotamo listićima pancete gledajući da svi završavaju na donju stranu.
  3. U slanu vodu koja kuha dodajemo rižu i uz povremeno miješanje kuhamo.
  4. Pileća prsa polažemo na zagrijanu tavu tako da budu okrenuta prema završetku pancete. Pržimo i s jedne i s druge strane lagano. Panceta mora bit hrskava i rumena.
  5. Rižu kada je kuhana ocijedimo i na maslacu okrenemo. U tavu gdje se prže prsa dodajemo malo umaka od pečenja kojem smo dodali par cjelih kestena i vrhnje zakuhanje
  6. Izvadimo prsa van i režemo u koso kako bi se vidjelo ćime smo napunili prsa. Rižu posložimo na tanjur te na rižu položimo prsa i sve prelijemo (ukrasimo) umakom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.