gastro postao
Ne propustite u sezoni kestena napraviti ih u kombinaciji s piletinom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 327
Potrebno vam je
- 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
- 150 g kesten
- 100 g panceta
- 200 g riža, divlja
- sol
- papar
- 50 g maslac, neslani
- 1 dl umak od pečenke
- 50 g luk ,crveni
- 50 g peršin, list
- 100 ml vrhnje za kuhanje
Priprema
- Kestene i luk izrežemo na sitne kockice. Na maslinovom ulju prepržimo luk i dodamo kestene te začinimo soli, paprom, peršinom i vrhnja za kuhanje te smjesu pirjamo par minuta..
- Nožem napravimo džep u pilećem fileu, napunimo prethodno napravljenom smjesom. Cijeli file obmotamo listićima pancete gledajući da svi završavaju na donju stranu.
- U slanu vodu koja kuha dodajemo rižu i uz povremeno miješanje kuhamo.
- Pileća prsa polažemo na zagrijanu tavu tako da budu okrenuta prema završetku pancete. Pržimo i s jedne i s druge strane lagano. Panceta mora bit hrskava i rumena.
- Rižu kada je kuhana ocijedimo i na maslacu okrenemo. U tavu gdje se prže prsa dodajemo malo umaka od pečenja kojem smo dodali par cjelih kestena i vrhnje zakuhanje
- Izvadimo prsa van i režemo u koso kako bi se vidjelo ćime smo napunili prsa. Rižu posložimo na tanjur te na rižu položimo prsa i sve prelijemo (ukrasimo) umakom.