Recepti 03. listopada 2014.

Pileća štruca

gastro postao gastro.24sata.hr
Mesna štruca koju svi ljubitelji piletine moraju isprobati

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 338

Potrebno vam je

  • 450 g mljeveno meso
  • 1 šalica mrkva, crvena
  • 1 šalica luk ,crveni
  • 1 šalica celer, korijen
  • 0.75 šalica krušne mrvice
  • 1 kom jaje kokošje
  • 140 g gorgonzola
  • 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 žlica worchester umak
  • 1 režanj češnjak
  • 1 mala žlica sol
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Namastite kalup za kruh, a pećnicu zagrijte na 175°c. u velikoj zdjeli izmiješajte sve sastojke.
  2. Utisnite smjesu u kalup i pecite otkriveno 40-50 minuta.
  3. Neka pečena mesna štruca odstoji deset minuta pa je prelijte umakom prema želji i narežite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.