gastro postao
Neodoljive pljeskavice u hrskavoj slanini
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 161
Potrebno vam je
- 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom jaje kokošje
- 1 režanj češnjak
- 0.75 šalica krušne mrvice
- 2 žlica vlasac ( listovi)
- 2 žlica bosiljak, vezica
- 8 kriška slanina suha, masna
- ulje maslinovo
- 100 g španjak špinak
- 100 g rajčice, cherry
- 2 žlica vinski ocat
- 1 mala žlica senf
Priprema
- lzmiješajte meso, jaje, mrvice, vlasac, češnjak, bosiljak i pola umaka za roštilj u zdjeli. Oblikujte osam pljeskavica debelih dva cm. omotajte svaku komadom slanine.
- Premažite uljem tavu. Pecite pljeskavice po minutu, dvije, stavite ih na lim za pečenje, premažite umakom za roštilj i poslažite na lim za pečenje.
- Pecite 8-10 minuta na 180°C.
- U međuvremenu izmiješajte špinat i prepolovljene rajčice. U staklenci izmiješajte ulje, ocat i senf. Začinite i protresite staklenku. Prelijte preljevom salatu i poslužite pljeskavice s njom.
Za umak za roštilj propirjajte na maslacu luk i češnjak. Dodajte kečap, šećer, jabučni ocat, worchester, tabasco, crvenu papriku i kajenski papar. Kad provrije, kuhajte još pet min. Maknite s vatre i pustite da se ohladi. Čuvajte u staklenci.
Izvor Skuhatćute