Recepti 13. listopada 2014.

Pileće pljeskavice u omotaču od slanine

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljive pljeskavice u hrskavoj slanini

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 161

Potrebno vam je

  • 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 režanj češnjak
  • 0.75 šalica krušne mrvice
  • 2 žlica vlasac ( listovi)
  • 2 žlica bosiljak, vezica
  • 8 kriška slanina suha, masna
  • ulje maslinovo
  • 100 g španjak špinak
  • 100 g rajčice, cherry
  • 2 žlica vinski ocat
  • 1 mala žlica senf

Priprema

  1. lzmiješajte meso, jaje, mrvice, vlasac, češnjak, bosiljak i pola umaka za roštilj u zdjeli. Oblikujte osam pljeskavica debelih dva cm. omotajte svaku komadom slanine.
  2. Premažite uljem tavu. Pecite pljeskavice po minutu, dvije, stavite ih na lim za pečenje, premažite umakom za roštilj i poslažite na lim za pečenje.
  3. Pecite 8-10 minuta na 180°C.
  4. U međuvremenu izmiješajte špinat i prepolovljene rajčice. U staklenci izmiješajte ulje, ocat i senf. Začinite i protresite staklenku. Prelijte preljevom salatu i poslužite pljeskavice s njom.Za umak za roštilj propirjajte na maslacu luk i češnjak. Dodajte kečap, šećer, jabučni ocat, worchester, tabasco, crvenu papriku i kajenski papar. Kad provrije, kuhajte još pet min. Maknite s vatre i pustite da se ohladi. Čuvajte u staklenci.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.