gastro postao
Jelo se može napraviti i u vegetarijanskoj verziji. Smjesom od jogurta, senfa, peršina i sira možete obložiti i povrće poput cvjetače ili brokule pa ih zapeći u pećnici. isto tako u smjesu dodajte i začine, na primjer, kurkumu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 65
Potrebno vam je
- 1 šalica grčki jogurt
- 60 g parmezan
- 0.25 šalica krušne mrvice
- 1 žlica senf
- 0.50 šalica peršin, list
- 8 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 200°C. Veliki lim obložite papirom za pečenje.
- Pomiješajte grčki jogurt, nariban parmezan, senf, listiće peršina i krušne mrvice. Začinite sve solju i paprom. Obložite svaki batak smjesom od jogurta pa ih poredajte u lim za pečenje.
- Prekrijte lim aluminijskom folijom i pecite piletinu oko 20 minuta dok smjesa od jogurta ne postane hrskava. Neka se malo ohladi pa poslužite.
Izvor Skuhatćute