gastro postao
Jelo se može napraviti i u vegetarijanskoj verziji. Smjesom od jogurta, senfa, peršina i sira možete obložiti i povrće poput cvjetače ili brokule pa ih zapeći u pećnici. isto tako u smjesu dodajte i začine, na primjer, kurkumu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 65
Potrebno vam je
- 1 šalica grčki jogurt
- 60 g parmezan
- 0.25 šalica krušne mrvice
- 1 žlica senf
- 0.50 šalica peršin, list
- 8 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 200°C. Veliki lim obložite papirom za pečenje.
- Pomiješajte grčki jogurt, nariban parmezan, senf, listiće peršina i krušne mrvice. Začinite sve solju i paprom. Obložite svaki batak smjesom od jogurta pa ih poredajte u lim za pečenje.
- Prekrijte lim aluminijskom folijom i pecite piletinu oko 20 minuta dok smjesa od jogurta ne postane hrskava. Neka se malo ohladi pa poslužite.
Izvor Skuhatćute
batci
sir
zapečeno
Piletina
proljeće
niskokaloricna prehrana
pečenje
zima
ljeto
jesen
večera
ručak
glavno jelo