Recepti 03. listopada 2014.

Pileći bataci sa senfom i sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Jelo se može napraviti i u vegetarijanskoj verziji. Smjesom od jogurta, senfa, peršina i sira možete obložiti i povrće poput cvjetače ili brokule pa ih zapeći u pećnici. isto tako u smjesu dodajte i začine, na primjer, kurkumu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 65

Potrebno vam je

  • 1 šalica grčki jogurt
  • 60 g parmezan
  • 0.25 šalica krušne mrvice
  • 1 žlica senf
  • 0.50 šalica peršin, list
  • 8 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 200°C. Veliki lim obložite papirom za pečenje.
  2. Pomiješajte grčki jogurt, nariban parmezan, senf, listiće peršina i krušne mrvice. Začinite sve solju i paprom. Obložite svaki batak smjesom od jogurta pa ih poredajte u lim za pečenje.
  3. Prekrijte lim aluminijskom folijom i pecite piletinu oko 20 minuta dok smjesa od jogurta ne postane hrskava. Neka se malo ohladi pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.