Recepti 13. listopada 2014.

Pileći kebab sa sosom od jogurta i limuna

Pileći kebab sa sosom od jogurta i limuna
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u grillu uz savršeno marinirano pileće meso na drvenim štapićima

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 290

Potrebno vam je

  • 300 g jogurt (3.2% masti)
  • 2 režanj češnjak
  • 1.50 mala žlica crvena paprika
  • 60 ml limunov sok
  • 30 g peršin, list
  • 10 g origano
  • 800 g Pileća prsa
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Namočite drvene štapiće u hladnoj vodi 30 minuta.
  2. U zdjeli pomiješajte jogurt, zdrobljeni češnjak, mljevenu papriku, sjemenke kumina, limunov sok, nasjeckani peršin, nasjeckani origano i papar.
  3. Nabodite komadiće piletine na drvene štapiće i premažite polovinom mješavine. Ostavite da se marinira u hladnjaku 2-3 sata.
  4. Nauljite roštilj ili grill tavu, zagrijte i pecite pileći kebab 4-5 minuta sa svake strane.

Uživajte u grillu uz savršeno marinirano pileće meso na drvenim štapićima

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.