gastro postao
Kad pripremate paprikaš, piletinu možete prije posoliti, uvaljati u brašno i kratko popržiti na ulju
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 593
Potrebno vam je
- 1000 g pile (cijelo, prosjek )
- 2 kom luk ,crveni
- 100 g celer, korijen
- 1 dl vino bijelo
- 200 g pelati
- 1 l lovorov list
- 150 g crvena paprika
- 2 dl vrhnje kiselo (12% masti)
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 5 režanj češnjak
- ulje suncokretovo
- ulje maslinovo
- voda
- svježe mljeveni papar
- sol
Priprema
- U mješavinu maslinova i običnog ulja dodajte nasjeckani luk, češnjeve češnjaka, narezanu mrkvu i celer, začinite solju i pirjajte dok sve ne omekša. Pospite sve brašnom i kratko popržite te podlijte bijelim vinom.
- Dodajte mljevenu crvenu papriku, promiješajte, dodajte piletinu i još malo posolite i popaprite. Podlijte s toliko vode da pokrije sastojke i sve nastavite pirjati na laganoj vatri.
- Na pola pirjanja dodajte narezanu svježu papriku i pelate rajčice. Posluženi pileći paprikaš ukrasite žlicom kiselog vrhnja, a uz njega kao prilog možete poslužiti široke rezance, njoke, kuhani krumpir ili palentu.
Izvor Skuhatćute