Recepti 13. listopada 2014.

Pileći paprikaš s noklicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 714

Paprikaš

  • 1500 g pile (cijelo, prosjek )
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 dl vino bijelo
  • 1.50 l pileći temeljac
  • ružmarin
  • 1 prstohvat curry
  • 1 prstohvat muškatni oraščić
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 1 kom feferon
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • sol
  • papar

Noklice

  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 žličica ulje suncokretovo
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • sol

Priprema

  1. Na mješavini maslinova i suncokretova ulja propirjajte luk. Dodajte oprane, očišćene i posoljene komade pileta pa pirjajte još nekoliko minuta miješajući. Zalijte vinom i pustite da vino ishlapi.
  2. Dodajte papar, ružmarin, muškatni oraščić, koncentrat od rajčica i curry, zalijevajte temeljcem te kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta. Prema želji, zauljite paprikaš s crvenom ljutom paprikom ili feferonom.
  3. Zakuhajte u paprikaš domaće noklice - izmiješajte sve sastojke i dugo miješajte. Pomoću žličice odvajajte noklice i stavljajte jednu po jednu u paprikaš ili poslužite uz pirekrumpir, tijesto, njoke ili rižu, a prema želji dodajte i žlicu kiselog vrhnja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.