gastro postao
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 714
Paprikaš
- 1500 g pile (cijelo, prosjek )
- 1 kom luk ,crveni
- 1 dl vino bijelo
- 1.50 l pileći temeljac
- ružmarin
- 1 prstohvat curry
- 1 prstohvat muškatni oraščić
- 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 1 kom feferon
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica ulje suncokretovo
- sol
- papar
Noklice
- 1 kom jaje kokošje
- 1 žličica ulje suncokretovo
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- sol
Priprema
- Na mješavini maslinova i suncokretova ulja propirjajte luk. Dodajte oprane, očišćene i posoljene komade pileta pa pirjajte još nekoliko minuta miješajući. Zalijte vinom i pustite da vino ishlapi.
- Dodajte papar, ružmarin, muškatni oraščić, koncentrat od rajčica i curry, zalijevajte temeljcem te kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta. Prema želji, zauljite paprikaš s crvenom ljutom paprikom ili feferonom.
- Zakuhajte u paprikaš domaće noklice - izmiješajte sve sastojke i dugo miješajte. Pomoću žličice odvajajte noklice i stavljajte jednu po jednu u paprikaš ili poslužite uz pirekrumpir, tijesto, njoke ili rižu, a prema želji dodajte i žlicu kiselog vrhnja.