Recepti 13. listopada 2014.

Pileći ragu

Pileći ragu
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u toplom jelu bogatom piletinom i povrćem

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 14

Potrebno vam je

  • 2 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 350 g špinat
  • 0.50 šalica grašak zeleni, u zrnu
  • 0.50 šalica kukuruz u slanoj vodi
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 1 kom brokula (glavica)
  • 1 kom cvjetača (samo cvijet)
  • 4 kom krumpir, mladi
  • 0.50 šalica mahune zelene (mlade)
  • 1.50 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 2 dl voda
  • 1 dl vrhnje kiselo (20% masti)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Pileća prsa narežite na kockice, posolite, popaprite i ostavite sa strane dok ne pripremite povrće.
  2. Mrkvu ogulite i narežite na kolutove, brokulu i cvjetaču operite i nakidajte na manje cvjetove. Krumpir narežite na kockice.
  3. Na maslinovom ulju popržite pileća prsa i mrkvu, dodajte grašak, mahune, kukuruz i krumpir. Posipajte povrće i piletinu brašnom, dobro promiješajte i podlijte vodom. Posolite, popaprite, poklopite i kuhajte 15 min.
  4. Nakon 15 min ubacite cvjetaču i brokulu, poklopite i kuhajte još 10 min, po potrebi dodajte vodu i začine.
  5. Kada je ragu gotov, umiješajte kiselo vrhnje i oprani i ocijeđeni špinat.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.