gastro postao
Uživajte u toplom jelu bogatom piletinom i povrćem
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 14
Potrebno vam je
- 2 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 350 g špinat
- 0.50 šalica grašak zeleni, u zrnu
- 0.50 šalica kukuruz u slanoj vodi
- 3 kom mrkva, crvena
- 1 kom brokula (glavica)
- 1 kom cvjetača (samo cvijet)
- 4 kom krumpir, mladi
- 0.50 šalica mahune zelene (mlade)
- 1.50 žlica pšenično brašno, bijelo
- 2 dl voda
- 1 dl vrhnje kiselo (20% masti)
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Pileća prsa narežite na kockice, posolite, popaprite i ostavite sa strane dok ne pripremite povrće.
- Mrkvu ogulite i narežite na kolutove, brokulu i cvjetaču operite i nakidajte na manje cvjetove. Krumpir narežite na kockice.
- Na maslinovom ulju popržite pileća prsa i mrkvu, dodajte grašak, mahune, kukuruz i krumpir. Posipajte povrće i piletinu brašnom, dobro promiješajte i podlijte vodom. Posolite, popaprite, poklopite i kuhajte 15 min.
- Nakon 15 min ubacite cvjetaču i brokulu, poklopite i kuhajte još 10 min, po potrebi dodajte vodu i začine.
- Kada je ragu gotov, umiješajte kiselo vrhnje i oprani i ocijeđeni špinat.