Recepti 03. listopada 2014.

Pileći rižoto

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite jednostavan i ukusan rižoto od mesa pilećih zabataka

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 713

Potrebno vam je

  • 300 g pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 300 g riža, polirana (ili brašno )
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1.50 l pileći temeljac
  • peršin, list
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Na vruće maslinovo ulje dodajte nasjeckan luk i pržite dok ne omekša.
  2. Piletinu (bez kostiju) narežite na kocke, dodajte je na luk i pržite 2 min.
  3. Dodajte rižu, posolite i popaprite te miješajte da riža upije malo masnoće. Stalno miješajući, postupno podlijevajte vrućim temeljcem dok riža ne omekša.
  4. Potkraj kuhanja u rižoto umiješajte sjeckani peršin i malo maslinova ulja. Ako volite, umiješajte i žlicu kiselog vrhnja. Isključite, poklopite i ostavite da odstoji 5 min.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.