gastro postao
Pripremite jednostavan i ukusan rižoto od mesa pilećih zabataka
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 713
Potrebno vam je
- 300 g pile (crno meso - batak, zabatak)
- 300 g riža, polirana (ili brašno )
- 1 kom luk ,crveni
- 1.50 l pileći temeljac
- peršin, list
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Na vruće maslinovo ulje dodajte nasjeckan luk i pržite dok ne omekša.
- Piletinu (bez kostiju) narežite na kocke, dodajte je na luk i pržite 2 min.
- Dodajte rižu, posolite i popaprite te miješajte da riža upije malo masnoće. Stalno miješajući, postupno podlijevajte vrućim temeljcem dok riža ne omekša.
- Potkraj kuhanja u rižoto umiješajte sjeckani peršin i malo maslinova ulja. Ako volite, umiješajte i žlicu kiselog vrhnja. Isključite, poklopite i ostavite da odstoji 5 min.
Izvor Skuhatćute